Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ακρόαση Μονωδών για την οπερέτα Σατανερί

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Σατανερί που θα παρουσιαστεί τον Μάιο του 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου 2019».

Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή ρόλων του έργου και απευθύνεται τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες μονωδούς με εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες:

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προετοιμάσουν συνολικά τρία (3) κομμάτια:

• τα δύο (2) επισυναπτόμενα κομμάτια που αναλογούν στο φύλο τους
• ένα (1) κομμάτι ελεύθερης επιλογής από το ρεπερτόριο της οπερέτας, ελληνικής ή ξένης σε ελληνική μετάφραση.

Επισημαίνεται πως και τα δύο γυναικεία κομμάτια που επισυνάπτονται απευθύνονται σε όλες τις συμμετέχουσες, ανεξαρτήτως τύπου φωνής. Ειδικά για τους άνδρες, δίνεται η επιλογή χαμηλής ή ψηλής γραμμής σε σημεία του κομματιού 1, καθώς και χαμηλής ή ψηλής τονικότητας για ολόκληρο το κομμάτι 2.

Τα αποσπάσματα αυτά θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, όροφος 5Α κατά τις ώρες 9:00-14:30 ή ηλεκτρονικά στους συνδέσμους που βρίσκονται στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο κτίριο δοκιμών της ΕΛΣ πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας (Αρχιμήδους 16, 177 78 Ταύρος) και ώρες 11:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου 2019. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση και στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης (βλ. εδώ).  Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας, συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τετάρτη 30/01/2019, στις 14.00

 

Ακολουθούν οι παρτιτούρες:

Γυναίκες 1

Γυναίκες 2

Άνδρες 1

Άνδρες 2 - Υψηλή τονικότητα

Άνδρες 2 - Χαμηλή τονικότητα

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ