Οι Nέοι της Όπερας

Οι «Νέοι της Όπερας» είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξελίξουν και να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους σε ένα περιβάλλον εργασίας προστατευμένο αλλά και εποπτευόμενο από επαγγελματίες καταξιωμένους στο αντικείμενό τους. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δοκιμάζονται σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας και παίρνουν μέρος σε παραγωγές όπερας και συναυλίες.

Η καθοδήγηση και η εκπαίδευση των νέων καλλιτεχνών γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες της όπερας και όχι μόνο, όπως, μεταξύ άλλων, οι: Βαγγέλης Χατζησίμος, Μιχάλης Παπαπέτρου, Μάρθα Τομπουλίδου, Γιώργος Κουβαράς, Ζυστίν Γκυσσό, Σοφία Κυανίδου, Λένια Ζαφειροπούλου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και ο ουσιαστικός στόχος είναι η δημιουργία καταρτισμένων επαγγελματιών της όπερας.


Υπεύθυνος προγράμματος: Βαγγέλης Χατζησίμος

 

Με χρηματοδότηση από το  latsis logo gr