Για την καλλιτεχνική σεζόν 2018/19, η Εναλλακτική Σκηνή σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό δράσεις καλλιτεχνικής καινοτομίας με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας και της δημιουργικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενήλικες, τρίτη ηλικία, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας. 
 
Συνδυάζοντας τις επιμέρους τέχνες του λυρικού και μουσικού θεάτρου, η Εναλλακτική Σκηνή και οι εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα συνεκτικό, ευέλικτο, πειραματικό και βιώσιμο χώρο καλλιτεχνικής μάθησης, μέσω του προγραμματισμού των αξόνων Εκπαίδευση, Κοινωνική Ανταποδοτικότητα και Σύγχρονη Δημιουργία.
 
Η όπερα, το μπαλέτο και το μουσικό θέατρο συναντούν τη μουσική, το σύγχρονο χορό, τα εικαστικά, τη μουσικοθεραπεία, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την αφήγηση, το animation, την ψηφιακή διαμεσικότητα, την οργανοποιία, παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, τη φωτογραφία, το θέατρο σκιών και το περιβάλλον σε δράσεις που καθιστούν την ΕΛΣ σημείο γεωγραφικής αναχώρησης και επιστροφής των προγραμμάτων της σε συνεργασία με κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς καθώς και με κοινωνικές ομάδες των όμμορων δήμων του ΚΠΙΣΝ, της Αττικής και της ελληνικής επαρχίας με στόχο τη διάχυση κοινών οραμάτων και καλλιτεχνικής καινοτομίας.

 
Επικοινωνία/Yποβολή προτάσεων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.