Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια της αριθμ. ΥΠΠΟΑ 29/09/2021/Α.Π: 446639 Απόφασης – Προκήρυξη για την πλήρωση δύο (2) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής, σας ανακοινώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση των ως άνω θέσεων  αρχίζει 20 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και λήγει 18 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη.

 

Έντυπα αιτήσεων,  μπορεί να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr . (κατεβάστε την αίτηση εδώ)

Αυτοί που θέλουν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς οφείλουν να το κάνουν, με τους εξής τρόπους :

α) αυτοπροσώπως κατόπιν τηλ ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή τις εργάσιμες ώρες από 9.00π.μ-2.00μ.μ (τηλ. 2130885791 κα Μαρία Αγγελοπούλου)στο γραφείο της Ορχήστρας , που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, 5Α όροφος (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364,τκ.17674 Καλλιθέα),

β) με ταχυδρομική αποστολή μέσω συστημένης επιστολής ή με courier στην ανωτέρω διεύθυνση. Θα πρέπει η απόδειξη κατάθεσης τους να είναι μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2021 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Με την αίτηση ο/η υποψήφιος/φια  υποχρεούται να συνυποβάλλει βιογραφικό σημείωμα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να συμβάλει στην απεικόνιση της καλλιτεχνικής προσωπικότητας και ικανότητάς του καθώς επίσης και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου (με την αίτηση), Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο (Σταθερό ή/και κινητό), Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Ειδικότερα για τους υποψηφίους που επικαλούνται την ιδιότητα του μουσικού αναγνωρισμένου ταλέντου, συμπληρώνοντας τη σχετική ένδειξη στο έντυπο της αίτησης, απαιτείται η υποβολή στοιχείων που θα δικαιολογούν την ιδιότητα αυτή.

Η διαπίστωση περί τούτου θα γίνεται από την κατά τον νόμο, Εξεταστική Επιτροπή.

 

Εξεταστέα Ύλη

 Η εξεταστέα ύλη σύμφωνα με το Π.Δ. 76/93,  ΥΠΠΟ/ΚΑΤΕΧΝ/Δ/35836/99, θα περιλαμβάνει τα εξής:

1) Ενα κοντσέρτο, ως υποχρεωτικό

α)ΤΡΟΜΠΕΤΑ: HAYDN: Κοντσέρτο για Τρομπέτα  σε  μι ύφεση μείζονα ολόκληρο      με καντέντσα. (να παιχθεί με τρομπέτα σε σι ύφεση)

β) ΟΜΠΟΕ: MOZART  : Κοντσέρτο για Όμποε σε ντο μείζονα ΚV 314 ολόκληρο με καντέντσες.

 

2) Ενα μουσικό έργο κατ΄ επιλογή του υποψηφίου.

     Την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν σε 2 αντίτυπα το κατ΄ επιλογήν τους μουσικό έργο.

 

3) Την εκτέλεση ενός ή περισσοτέρων, κατ΄ επιλογή της Επιτροπής, από τα δυσκολότερα μουσικά μέρη έργων συμφωνικής και μελοδραματικής φιλολογίας.

 Τα ορχηστρικά αποσπάσματα μπορεί να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr από τις 20 Οκτωβρίου έως και 18 Νοεμβρίου:

 

Ορχηστρικά Όμποε

Brahms_Viol._Conc.pdf

Mendelss._Symph._3.pdf

Ravel_Tombeau_1.pdf

Ravel_Tombeau_2.pdf

Rossini_1.pdf

Rossini_2.pdf

Rossini_3.pdf

Rossini_4.pdf

Shostakovich_symph._1.pdf

Stravinsky_Pulc.pdf

Verdi_Aida.pdf

Verdi_Otello.pdf

 

Αποσπάσματα τρομπέτας 

CARMEN.pdf

Christmas_Oratorio.pdf

Don_Pasquale.pdf

Lighthouse.pdf

Nutcracker.pdf

Parsifal.pdf

Petruschka.pdf

Pulcinella.pdf

Turandot.pdf

Wozzek.pdf

 

4) Εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (Prima Vista)

Ημερομηνία Ακρόασης για τους υποψηφίους:                        

α) η 29η -11-2021 και η 30η-11-2021 για τη θέση του Κορυφαίου Α΄ στις

    Τρομπέτες    Ώρα :  10:00

β) η 3η-12-2021 για την θέση του Κορυφαίου Α΄στα Όμποε  Ώρα :  10:00

Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν με αλφαβητική σειρά. Με νέα ανακοίνωση, που θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr,  μετά το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων,  θα γίνει γνωστή  η σειρά και η ώρα προσέλευσης κάθε υποψηφίου.

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού η ΕΛΣ υποχρεούται να ζητήσει από τους υποψηφίους και πιανίστες να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή/και αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ (RAPID TEST 48 ωρών). Ακριβής ενημέρωση θα γίνει γνωστή στους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην ακρόαση αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν το δικό τους πιανίστα (συνοδό).

 

 

Τόπος ακρόασης:

Αίθουσα δοκιμών της Ο.Λ.Σ. στον 5ο όροφο του κτηρίου της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, 5Α όροφος (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364,τκ.17674 Καλλιθέα) .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Γραφείο Ο.Λ.Σ.

κα. Μ. Αγγελοπούλου, τηλ. επικοινωνίας 213 088 5791