Επικοινωνία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Τηλ. Ταμείων:
+30 213 0885700
Εmail Ταμείων:
boxoffice@nationalopera.gr
Καθημερινά 09.00-21.00
info@nationalopera.gr
Το Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει δυναμικά τον Ιούνιο του 2025 με τη δεύτερη διοργάνωσή του, προσκαλώντας το κοινό σε μια τριήμερη συναρπαστική εμπειρία ήχων και εκρηκτικών ρυθμών. Στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, το 2ο Φεστιβάλ Κρουστών παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του σολίστ κρουστών Μαρίνου Τρανουδάκη, που περιλαμβάνει από μοναδικές συναυλίες με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ έως ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους και masterclasses, αποκαλύπτοντας τη δύναμη και την ποικιλομορφία του κόσμου των κρουστών.
Από τα παραδοσιακά κρουστά της Δυτικής Αφρικής –άρρηκτα δεμένα με τον χορό και την τελετουργία– έως τα περίτεχνα ρυθμικά μοτίβα των Βαλκανίων, και από την αρμονική αυστηρότητα των Μπαχ και Μότσαρτ έως την εκρηκτική ιδιοφυΐα του Ξενάκη, την ποιητική ένταση του Άστορ Πιασσόλα και τη στοχαστική ευαισθησία του Ριουίτσι Σακαμότο, το Φεστιβάλ Κρουστών ξεδιπλώνει ένα συναρπαστικό ηχητικό σύμπαν όπου ο ρυθμός γίνεται κοινή γλώσσα, γεφυρώνοντας τόπους, εποχές και κουλτούρες μέσα από τη δύναμη του ήχου και του σώματος.
Το 2ο Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συστήνει στο ελληνικό κοινό το διεθνούς φήμης σύνολο κρουστών OPERcussion, που συνδυάζει τον πλούτο της μουσικής παράδοσης με τολμηρή καινοτομία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τις συναυλίες του πολυσχιδούς ντράμερ και συνθέτη Σερτζάν Ιβάνοβιτς με το προσωπικό του σχήμα Modular, της εκρηκτικής ομάδας μουσικών και χορευτών Seli Kanou, σε μουσική επιμέλεια Αντώνη Παπαδόπουλου και χορογραφίες Άννας Καραμήτσου, του τρίο που δημιούργησαν οι δεξιοτέχνες Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι, τραγούδι), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά, ντραμς), καθώς και του διακεκριμένου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Γιάννη Ανισέγκου με το σύνολο κρουστών Arrhythmic Percussion.
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΛΣ – ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025
Συναυλία
Αντώνης Παπαδόπουλος / Άννα Καραμήτσου – African Vibes
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 20.30
Συναυλία
Χάικ Γιαζιτζιάν, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 19.00
Εργαστήριο για παιδιά
Οι μικροί Body Musicians
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Νατάσα Χαντά-Μάρτιν
VIP Lounge της ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ
Ώρες διεξαγωγής: 17.00 (ηλικίες 7-10 ετών), 18.00 (ηλικίες 10-12 ετών)
Εργαστήριο αφρικανικών κρουστών
Ιστορίες του τζέμπε
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Αντώνης Παπαδόπουλος
Συμμετέχει η Άννα Καραμήτσου
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 14.00
Εργαστήριο
Τα κρουστά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Βαγγέλης Καρίπης
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 12.30
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025
Συναυλία
Σερτζάν Ιβάνοβιτς – Modular
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 20.30
Συναυλία
Arrhythmic Percussion Group, Γιάννης Ανισέγκος – Drum’n’Breath
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 19.00
Masterclass
Masterclass τυμπάνων OPERcussion
Με τον Πήτερ Ρόιεν
Αίθουσα Δοκιμών Ορχήστρας ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρες διεξαγωγής: 14.00-17.00
Εργαστήριο
Grooving the Balkans
Σχεδιασμός, υλοποίηση: Σερτζάν Ιβάνοβιτς
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 12.00
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025
Συναυλία
OPERcussion
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 20.30
Masterclass
Masterclass σόλο και ορχηστρικών κρουστών
Με το σύνολο κρουστών OPERcussion
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρες διεξαγωγής: 14.00-17.00
Εργαστήριο
Εργαστήριο κρουστών ορχήστρας
Σχεδιασμός, υλοποίηση: OPERcussion
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ • Ώρα έναρξης: 11.00
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ. Ταμείων:
+30 213 0885700
Εmail Ταμείων:
boxoffice@nationalopera.gr
Καθημερινά 09.00-21.00
info@nationalopera.gr