Αντώνης Παπαδόπουλος  / Άννα Καραμήτσου  - African Vibes
Εναλλακτική Σκηνή
Αντώνης Παπαδόπουλος / Άννα Καραμήτσου - African Vibes

Συναυλίες - 2ο Φεστιβάλ Κρουστών Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

11 Ιουνίου 2025
Δημιουργική Ομάδα

Αντώνης Παπαδόπουλος κρουστά, μουσική επιμέλεια
Άννα Καραμήτσου χορός, κρουστά, χορογραφίες
Μουσικοί: Μιχάλης ΚιούσηςΓιώργος ΧρηστάκηςΓιούλη Παπαγεωργίου κρουστά
Χορεύουν: Άννα ΚαραμήτσουΑγγελική ΛουκαΐδηΑθηνά ΠνευματικάτουΚωνσταντίνα ΚουλαμάΚυριακή ΚαλέκηΆλκηστις ΟικονομοπούλουΔήμητρα Κατσικαδέλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

* Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξης της συναυλίας (στις 19.30) στα Ταμεία της ΕΛΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Αντώνης Παπαδόπουλος / Άννα Καραμήτσου - African Vibes

2ο Φεστιβάλ Κρουστών Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Available Dates

  • 11 Ιουν 2025

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

 

 

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Μεγάλος Χορηγός Εθνικής Λυρικής Σκηνής

new DEI Logo CMYK 2H

 

 

 

Ο μουσικός και δάσκαλος κρουστών Αντώνης Παπαδόπουλος και η χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού Άννα Καραμήτσου, μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης και μαζί με την εκρηκτική ομάδα μουσικών και χορευτών Seli Kanou, προσκαλούν το κοινό σε μια μοναδική μουσικοχορευτική εμπειρία, γεμάτη πάθος και αυθεντική ενέργεια από τη Δυτική Αφρική. Με τίτλο African Vibes, η συναυλία υπόσχεται ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από τους πιο δυναμικούς, εκστατικούς και ζωντανούς ρυθμούς και χορούς της δυτικοαφρικανικής κουλτούρας. Μια συναυλία όπου, μέσα από την άρρηκτη σύνδεση των κρουστών με τον χορό, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα γιορτής, έκφρασης και ελευθερίας.

Η ομάδα αφρικανικού χορού και κρουστών Seli Kanou –φράση που, στα μπαμπαρά, τη βασική διάλεκτο του Μάλι, σημαίνει «γιορτή αγάπης»– δημιουργήθηκε το 2004 από την Άννα Καραμήτσου (καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, χορογραφίες) και τον Αντώνη Παπαδόπουλο (μουσική επιμέλεια) με στόχο τη μελέτη και τη διάδοση της αφρικανικής τέχνης και κουλτούρας στην Ελλάδα. Οι χοροί, η μουσική και τα τραγούδια της ομάδας βασίζονται κυρίως στην παράδοση της Δυτικής Αφρικής και ειδικότερα σε αυτή του Μάλι, της Γουινέας, της Σενεγάλης, της Μπουρκίνα Φάσο και της Ακτής του Ελεφαντοστού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΛΣ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ 2024-2025» (MIS 6002467) με κωδικό 2024ΕΠ08570049 (Προτεραιότητα «Προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής μέσα από την ενίσχυση των μηχανισμών και υποδομών για τη στήριξη της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικοοικονομικής ένταξης» του προγράμματος «Αττική 2021-2027») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 ESPA_NEW_RGB_NEW-02.jpg

 

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας