Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση για ακρόαση ηθοποιών για την παράσταση «Ιζαντόρα Ντακ»

 

H Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τις ανάγκες της παράστασης του έργου για παιδιά «Ιζαντόρα Ντακ» της Στέλλας Μιχαηλίδου που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2024 στην Εναλλακτική Σκηνή, καλεί σε ακρόαση γυναίκες ηθοποιούς με εξαιρετικές φωνητικές και χορευτικές ικανότητες. Αναλυτικά αναζητά:

  • Τρεις (3) γυναίκες ηθοποιούς νεαρής σκηνικής ηλικίας για να ερμηνεύσουν πολλούς ρόλους μεταξύ των οποίων και κύκνων-χορευτριών. 

Οι υποψήφιες θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι (από την παρακάτω λίστα) με συνοδεία πιάνου (πιανίστα παρέχει η ΕΛΣ) για την πρώτη φάση της ακρόασης και εφόσον περάσουν στην δεύτερη φάση, έναν μονόλογο της επιλογής τους, και μια χορογραφία/αυτοσχεδιασμό διάρκειας έως 2 λεπτών. Αν υπάρχει δυνατότητα χρήσης πουέντ μπορεί να προστεθεί μία σύντομη παρουσίαση απλών βημάτων.

  • Μία (1) νεαρή, μικρόσωμη ηθοποιό και χορεύτρια σύγχρονου και κλασικού χορού (pointes)  με εξαιρετική ικανότητα στο τραγούδι για να ερμηνεύσει το ρόλο της Ιζαντόρα Ντακ.

Οι υποψήφιες θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι (από την παρακάτω λίστα) με συνοδεία πιάνου (πιανίστα παρέχει η ΕΛΣ) για την πρώτη φάση της ακρόασης και εφόσον περάσουν στην δεύτερη φάση, έναν μονόλογο της επιλογής τους και δύο χορογραφίες υψηλού τεχνικού επιπέδου σύγχρονου και κλασικού χορού και μία σύντομη επίδειξη στις πουέντ.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις 27-31 Μαρτίου και 6-10 Απριλίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία με την ένδειξη στο θέμα του email «ΑΚΡΟΑΣΗ- ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ». Επίσης, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση συγκατάθεσης (βλ. εδώ).

Παρακαλούμε, πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας, συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτουσών. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα απαραίτητα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ, που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό και κανένας τρίτος.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 08.00 μέχρι 14.30, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στις 14.00.

 

Πολιτική Βιογραφικών

 

Λίστα τραγουδιών

1. Mack the knife
2. Canzone arrabiata
3. Youkali
4. Youkali greek
5. Amado mio
6. Paper moon