Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση ακρόασης για μία (1) θέση μουσικού στα Κλαρινέτα

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση στις  20/3/2024 για μία (1) θέση μουσικού στα Κλαρινέτα, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες της κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.

 

ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟY 20/3/2024

Η ακρόαση θα διεξαχθεί σε 2 γύρους.

1ος ΓΥΡΟΣ

Υποχρεωτικό έργο:
-C.Debussy: Première Ρhapsodie
Ορχηστρικά αποσπάσματα:
-G.Verdi: La forza del destino/Act 3, Clarinet Solo, Andante Mosso
- B.Smetana: La sposa venduta (ouverture)
- G.Rossini: Il barbiere di Siviglia/ Figaro's Aria, Allegro Vivace
- P.I.Tchaikovsky: The Nutcracker/ Act I: No. 4 “Scene Dansante” (Clarinetto Basso)

 

Οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στον 2ο Γύρο θα διαγωνισθούν στα εξής:

 

2ος ΓΥΡΟΣ

Υποχρεωτικό Κοντσέρτο:
-W.A.Mozart: Clarinet Concerto in A major, K.622/ 1ο μέρος, Allegro
Ορχηστρικά αποσπάσματα:
-G.Rossini: Semiramide/Overture
-S. Prokofiev: Peter and the Wolf Op.67/Overture
-I.Stravinsky: The Firebird Suite
-R.Wagner: Tristan und Isolde/ Act II, Scene 3 (Clarinetto Basso)
-G.Verdi: Aida/Act IV, Scene II, Andante Sostenuto (Clarinetto Basso)
-M.Ravel: Bolero (Clarinetto Quartino)
-H.Berlioz: Symphonie Fantastique op.14/ 5th movement, Allegro (Clarinetto Quartino)

Μπορείτε να κατεβάσετε τα ορχηστρικά αποσπάσματα (Orchestral Exerpts) σε μορφή PDF εδώ.

 

Ημερομηνία Ακρόασης: 20/3/2024 - Ώρα: 10:00.
Τόπος ακρόασης: Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας στον 5ο όροφο του κτηρίου της Ε.Λ.Σ..

Η σειρά εμφάνισης των υποψηφίων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης τη μέρα της ακρόασης (20/3/2024) και ώρα 9:30 στον ίδιο χώρο διεξαγωγής της.

Οι υποψήφιοι που δεν θα είναι παρόντες στη διαδικασία της κλήρωσης δεν θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην ακρόαση.

Όλοι οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν με συνοδό πιανίστα δικής τους επιλογής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος ή πτυχίου από αναγνωρισμένο ωδείο της ημεδαπής ή από αναγνωρισμένο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή ισότιμου διπλώματος εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να απευθύνονται στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (τηλ. 213 088 5860) για την υποβολή αιτήσεων ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση, βιογραφικό σημείωμα με συμπληρωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως και τους τίτλους σπουδών που διαθέτουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 8/3/2024 (Δευτέρα - Παρασκευή, από 09.00 έως 13.30).

Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν μαζί με την αίτηση και τη δήλωση συγκατάθεσης την οποία θα βρουν συνημμένη στην ανακοίνωση, αφού έχουν συμβουλευτεί την Πολιτική Βιογραφικών της Ε.Λ.Σ.. Αιτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τη δήλωση συγκατάθεσης ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω πληροφορίες δε θα μπορούν να γίνουν δεκτές.

Έντυπα αιτήσεων μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr από τις 9/2/2024 έως τις 8/3/2024 (κατεβάστε την αίτηση από εδώ και τη δήλωση συγκατάθεσης από εδώ).

Όσοι εκ των υποψηφίων εργάζονται σε άλλη ορχήστρα (Ε.Ρ.Τ., Δήμου Αθηναίων κ.λ.π.) με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πριν την ημερομηνία της ακρόασης, βεβαίωση των συνολικών μηνιαίων αποδοχών τους από τον φορέα εργασίας τους.

 

Πληροφορίες: Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής
Μ. Αγγελοπούλου
Tηλ: 2130885791 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση Σκηνής της Ε.Λ.Σ.
M. Μωραΐτου
Τηλ: 2130885775 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πολιτική Βιογραφικών