Κυριακή, 12 Μαϊος 2019

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, ξεκινά η προπώληση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ για τη Μικρή Επίδαυρο

Η παράσταση Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι με έργα Ξενάκη, Χρήστου, Κουμεντάκη θα παρουσιαστεί στις 28 και 29 Ιουνίου 2019 στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Η Εναλλακτική Σκηνή, η μικρή σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 28 και 29 Ιουνίου 2019 παρουσιάζοντας τρία εμβληματικά έργα μουσικού θεάτρου Ελλήνων συνθετών της πρωτοπορίας, που εμπνέονται από τους αρχαίους μύθου. Πρόκειται για τα έργα υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων, Κασσάνδρα του Ιάννη Ξενάκη, Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος του Γιάννη Χρήστου και Έσσεται ήμαρ...του Γιώργου Κουμεντάκη.

Και στα τρία έργα της ελληνικής παραγωγής μουσικού θεάτρου της πρωτοπορίας, το υλικό της αρχαιότητας είναι το εφαλτήριο μιας ταυτόχρονης κατάδυσης στο αρχετυπικό, αλλά και ενός χωρίς προϋποθέσεις ανοίγματος στο μέλλον.

Στην παράσταση Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι συμβάλουν ο αναγνωρισμένος για τις ιδιοσυγκρασιακές δημιουργίες του στο θέατρο και τον κινηματογράφο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος, ο οποίος έχει δύο φορές παρουσιάσει δουλειά του στην Επίδαυρο, ο ανερχόμενος αρχιμουσικός Γιώργος Ζιάβρας, με σημαντικές διεθνείς επιτυχίες, αλλά και σημαντικοί ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη αναμέτρησή του με το σύγχρονο μουσικό θέατρο, και οι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, Διονύσης Σούρμπης και Μυρσίνη Μαργαρίτη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια των πρώτων δύο έργων του προγράμματος έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Συμμετέχει το Ergon ensemble, ένα από τα πλέον καταξιωμένα σύνολα σύγχρονης μουσικής, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την απαιτητική παρτιτούρα των κρουστών στην Κασσάνδρα ερμηνεύει ο κορυφαίος μουσικός της Ορχήστρας της ΕΛΣ, Μαρίνος Τρανουδάκης.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

 

Έργα Ξενάκη, Χρήστου, Κουμεντάκη
Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι
Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
28, 29 Ιουνίου 2019 / Ώρα έναρξης: 21.30

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζιάβρας
Σκηνοθεσία (Έσσεται ήμαρ…): Έκτορας Λυγίζος
Σκηνοθετική επιμέλεια (Κασσάνδρα – Αναπαράστασις I: Ο βαρύτονος): Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικό - κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Ιάννης Ξενάκης, Κασσάνδρα
Διονύσης Σούρμπης, βαρύτονος
Μαρίνος Τρανουδάκης, κρουστά

Γιάννης Χρήστου, Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος
Γιάννης Στάνκογλου

Γιώργος Κουμεντάκης, Έσσεται ήμαρ...
Διονύσης Σούρμπης, Τυφλός αοιδός
Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ωραία Ελένη

Συμμετέχει το Ergon ensemble

 

Τιμές εισιτηρίων: €20, €25
Φοιτητικό, 65+: €10
Άνεργοι, ΑμεΑ: €5

 

Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00)
Τηλεφωνικό κέντρο: +30 2130885700
Ομαδικές κρατήσεις: +30 213 088 5742
www.nationalopera.gr

www.greekfestival.gr

www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Κέντρο ticketmaster.gr: +30 210 8938112 (Καθημερινά 09.00-21.00)

ΑμεΑ: κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εισιτήρια Ανέργων:
Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ & Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)