Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019

Εκδήλωση γνωριμίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με προσωπικότητες των ΗΠΑ

Με αφορμή την έναρξη του νέου τετραετούς προγράμματος εξωστρέφειας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκπρόσωποι της ΕΛΣ ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη με σκοπό να παρουσιάσουν το έργο της ΕΛΣ και τους βασικούς άξονες του προγράμματος εξωστρέφειας.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αμερική, η ΕΛΣ σε συνεργασία με το King Baudouin Foundation United States πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας με προσωπικότητες των ΗΠΑ την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στα κεντρικά γραφεία του King Baudouin Foundation United States.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μετεγκατάσταση στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που έχει άλλωστε υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα της λειτουργίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με τις παραγωγές και την συμμετοχή του κοινού από την έναρξη λειτουργίας των νέων χώρων της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση της δωρεάς ύψους 20.000.000 ευρώ του ΙΣΝ προς την Εθνική Λυρική Σκηνή για την υλοποίηση τετραετούς σχεδίου προγραμματισμού και ανάπτυξης, το οποίο θα ενισχύσει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια και τη γνωστοποίηση του έργου του Οργανισμού στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς Οργανισμούς της Αμερικής, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και Έλληνες της Διασποράς. Ο κ. Στέλιος Βασιλάκης, Διευθυντής προγραμμάτων και στρατηγικής του ΙΣΝ προλόγισε την εκδήλωση ενώ ακολούθησε εκτενής παρουσίαση από την κα. Μαρία Ανεστοπούλου, Οικονομική και Διοικητική Διευθύντρια της ΕΛΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το King Baudouin Foundation United States που στόχο έχει να διευκολύνει εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Ευρώπη και την Αφρική στην διαδικασία ανεύρεσης πόρων στις ΗΠΑ.