Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024

1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της Τόσκας του Πουτσίνι στο Ηρώδειο

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους στη γενική δοκιμή της δημοφιλέστατης όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι Τόσκα, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Για ένατη χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια εντυπωσιακή παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους.

Η Τόσκα, ένα μοναδικό οπερατικό θρίλερ, είναι το κατεξοχήν έργο του κορυφαίου συνθέτη που ευθυγραμμίζεται στα ιδεώδη του βερισμού – του ιταλικού κινήματος του νατουραλισμού. Δίκαια μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, όπου τα παράφορα πάθη υπογραμμίζονται από την άκρως υποβλητική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι. Την παραγωγή, η οποία θα παρουσιαστεί για τέσσερις παραστάσεις στις 1, 2, 6 και 11 Ιουνίου 2024 στο Ηρώδειο, διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκάς Καρυτινός, ενώ η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του καταξιωμένου σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας υπογράφει η Κατερίνα Πετσατώδη. Πρωταγωνιστούν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί με διεθνή καταξίωση.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Τόσκαςμε την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας– θα γίνει έως εξαντλήσεως των εισιτηρίων στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / τηλ. κέντρο: 2130885700), την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, από τις 11.00 έως τις 20.00.

 

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια.