Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης "Όπερα και Μπαλέτο Τσέπης"

 

Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2023/24, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εντάσσουν στο πρόγραμμά τους τη δράση με τον γενικό τίτλο «Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης».

Η δράση στοχεύει στη γνωριμία βρεφών, νηπίων και παιδιών δημοτικού με το ρεπερτόριο της όπερας, του μουσικού θεάτρου, καθώς και του κλασικού και σύγχρονου χορού μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια που θα τους προετοιμάσουν προκειμένου να γίνουν μέρος μίας διαδραστικής παράστασης όπερας ή μπαλέτου. Οι νέες παραστάσεις θα δημιουργηθούν ως συνεπτυγμένες διασκευές επιλεγμένων παραγωγών που θα παρουσιάσει τη φετινή χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Προς το σκοπό αυτό, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απευθύνουν Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε καλλιτεχνικές ή/και εκπαιδευτικές ομάδες για την υποβολή προτάσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ως άνω εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης».

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν πρωτότυπη πρόταση για:

• Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικού εργαστηρίου σχετικού με το περιεχόμενο της διαδραστικής παράστασης. Το εργαστήριο οφείλει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής δράσης και να εμπεριέχει στοχευμένες δραστηριότητες, οι οποίες θα ενσωματωθούν στα διαδραστικά μέρη της παράστασης.

• Τη διασκευή - αναδημιουργία ενός έργου όπερας ή μπαλέτου σε νέα, συνεπτυγμένη και διαδραστική εκδοχή, διατηρώντας και αξιοποιώντας τη γραμμή αφήγησης και τα μουσικά της θέματα. Σκοπός είναι η δημιουργία πέντε (5) διαδραστικών παραστάσεων, οι οποίες θα απευθύνονται σε τρεις (3) διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, και θα βασίζονται στα εξής έργα: Καρυοθραύστης του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (για παιδιά 1 –3 ετών), Κοππέλια του Λεό Ντελίμπ (για παιδιά 4 – 7 ετών), Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο (για παιδιά 4 – 7 ετών), Κάρμεν (μπαλέτο) του Ζωρζ Μπιζέ (για παιδιά 8 – 12 ετών) και Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι (για παιδιά 8 – 12 ετών). Το νέο διαδραστικό έργο όπερας ή μπαλέτου που θα δημιουργηθεί οφείλει να ενσωματώνει, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, συμμετοχικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές προτάσεις των συμμετεχόντων παιδιών.

Kάθε καλλιτεχνική ή/και εκπαιδευτική ομάδα θα πρέπει να αποστείλει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 24.09.2023 και ώρα 17.00

Δείτε την πρόσκληση αναλυτικά εδώ

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

ISN