Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024.

Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2011 και 2017 και τα οποία κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024 θα έχουν ηλικία από 6 έως 12 ετών.

Στην Παιδική Xορωδία της ΕΛΣ τα παιδιά προετοιμάζονται στο ρεπερτόριο της όπερας που αφορά σε παιδικές φωνές και εκπαιδεύονται στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας.

Η Παιδική Χορωδία αποτελείται από τρία τμήματα:

  • Το τμήμα παιδιών που έχουν ήδη μουσικές γνώσεις (solfège) και τα οποία στελεχώνουν το Κυρίως Σώμα της Παιδικής Xορωδίας που θα μπορεί να συμμετέχει στις παραγωγές της ΕΛΣ κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024. Στο τμήμα αυτό υπάρχει η πιθανότητα να ενταχθούν και παιδιά δίχως μουσικές γνώσεις, αλλά με ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες
  • Το Προπαρασκευαστικό τμήμα και το τμήμα του Φυτωρίου, όπου τα παιδιά διδάσκονται μουσική ανάγνωση με βιωματικό τρόπο και καλλιεργούν βασικές χορωδιακές δεξιότητες.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής Xορωδίας της ΕΛΣ στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Το τακτικό πρόγραμμα προβών των τμημάτων της Παιδικής Xορωδίας της ΕΛΣ που συνήθως ακολουθείται έχει ως εξής:

  • Φυτώριο (Α' έως Γ' Δημοτικού): Πέμπτη μεταξύ 17:00-19:00
  • Προπαρασκευαστικό (Δ' Δημοτικού έως Α' Γυμνασίου): Τρίτη μεταξύ 17.00-2Ο.ΟΟ
  • Κυρίως Σώμα: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή (τάξεις Δημοτικού) και Τετάρτη & Παρασκευή (τάξεις Γυμνασίου) μεταξύ 17:00-20.00

Να σημειωθεί ότι κατ' εξαίρεση και λόγω καλλιτεχνικών αναγκών (όπως συμμετοχή σε παραστάσεις, προετοιμασία συναυλιών κτλ.) ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις στο παραπάνω πρόγραμμα.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα.

 

Στην Α' φάση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βιντεοσκοπήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους δίχως συνοδεία μουσικού οργάνου (μέγεθος αρχείου έως 80ΜΒ). Oι επιλεχθέντες της Α' φάσης θα προκριθούν στη Β' φάση, στην οποία θα εξεταστούν ατομικά σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις. Οι επιτυχόντες σε αυτήν την ακρόαση θα προκριθούν στη Γ' φάση, στην οποία θα εξεταστούν ατομικά και ομαδικά σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στον σύνδεσμο και να ανεβάσουν και καταχωρήσουν το βιντεοσκοπημένο τραγούδι τους στο σχετικό πεδίο.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00.

Αιτήσεις υποψηφίων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η Β' φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 κατά τις ώρες 9:00-18.00 και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 από τις 12:00. Οι συμμετέχοντες σε αυτή θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσης τους μέσω email το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου 2023.

Η Γ' φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτή θα διεξαχθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 κατά τις ώρες 13:00-17:00. Οι συμμετέχοντες σε αυτή θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσης τους μέσω email το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Διεύθυνση Σκηνής ΕΛΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.