Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021

Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας ΕΛΣ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021
 Ώρα έναρξης: 20.30

Υπεύθυνος Ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 12.00,
αποκλειστικά μέσω της ticket services. services.

 

H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα μοναδικό μουσικό σύνολο με μέλη από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Συρία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Ιράκ, ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στις 20.30.

Στη νέα της συναυλία, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Μεσογείου, μουσικές που από κοινού πρότειναν και επέλεξαν οι συμμετέχοντες, αλλά και συνθέσεις των ίδιων των μελών της Ορχήστρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 5/11, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

 

«H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ έχει στόχο να αγκαλιάσει ανθρώπους και μουσικές, γλώσσες και μελωδίες από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Μέσω της μουσικής –ως μιας οικουμενικής πρακτικής που ενώνει και δεν χωρίζει, συνδιαλέγεται αλλά δεν επιβάλλεται– το σύνολο επιχειρεί να ανοίξει προοπτικές, να δώσει ελπίδα, κυρίως όμως να ενσωματώσει, να αποδεχτεί και να αναδείξει το διαφορετικό.

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα εμφανίζεται για πρώτη φορά ζωντανά ύστερα από το ξέσπασμα της πανδημίας στις 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αυτή τη φορά, πέρα από τις μουσικές των χωρών καταγωγής των μελών της, κάνει ένα ακόμα βήμα παρουσιάζοντας και πρωτότυπες συνθέσεις των μελών της. Λειτουργεί έτσι ως ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και ως εργαστήρι πειραματισμού και δημιουργίας», σημειώνει ο υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Χάρης Λαμπράκης.

 

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα

Τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, καθώς η Εναλλακτική Σκηνή σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκαινίασαν ένα νέο σύνολο, τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα. Αυτή τη στιγμή τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα αποτελούν πάνω από 20 μουσικοί, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι της Αθήνας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Με κυρίαρχη ιδέα ότι η μουσική μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο, η Ορχήστρα λειτουργεί ως πυρήνας ισότιμης συνάντησης και αλληλεπίδρασης, ως πλατφόρμα επικοινωνίας διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών. Προτείνει τον σεβασμό και την αποδοχή του άλλου, τη σύμπραξη που προκύπτει ως ανάγκη βαθύτερης επικοινωνίας, αλλά και τη νέα μουσική δημιουργία που είναι όμως απαλλαγμένη από στερεότυπα, δογματισμούς και αγκυλώσεις.

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο Μετρό του Συντάγματος και στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ με εκλεκτούς καλεσμένους τον βιρτουόζο ουτίστα και συνθέτη Haig Yazdjian και τον δεξιοτέχνη μουσικό και συνθέτη Ross Daly.

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ
Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 20.30

Υπεύθυνος Ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Yann Ecorchard (βιολί), Μάρθα Παπαδογιάννη-Κουρετζή (βιολοντσέλο), Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέυ), Έλσα Στουρνάρα (ακορντεόν), Rebecca Wolfe (βιολί), Seray Yalcin (ούτι), Έφη Ψιαχούλια (αφρικανική κόρα), Αλεξάνδρα Μπαλάντινα (κρουστά), Ορέστης Γαργουλάκης (φλάουτο), Μαίη Αγγελάκη (λαούτο), Σάββας Κουδουνάς (πολίτικη λύρα, βιολί), Cid Carmo (τάρχου, βιολί), Μανώλης Χριστοδούλου (κανονάκι), Γιάννης Τίκωφ (κοντραμπάσο), Σταύρος Παπακυρίτσης (ούτι), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Αναστασία Παπαγεωργίου (πολίτικη λύρα), Mohammed Alabdali (κρουστά), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί), Λαμπρινή Γιώτη (σουηδική nyckelharpa) και Χάρης Λαμπράκης (νέυ)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 12.00,
αποκλειστικά μέσω της ticket services. services.

 

Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικες διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

 

Η συμμετοχή στη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Ορχήστρας της ΕΛΣ είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 dimotiko theatro peiraia

 

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ
isn logo