Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση Τα μαγικά μαξιλάρια / Sleepover

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ / SLEEPOVER 

Δραστηριότητες για παιδιά εμπνευσμένες από τη νέα παράσταση Τα μαγικά μαξιλάρια

18, 19 Δεκεμβρίου 2021 

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ  και ο Ευγένιος Τριβιζάς  προσκαλούν παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών σε μια μοναδική διανυκτέρευση στην Εθνική Λυρική Σκήνη με δραστηριότητες εμπνευσμένες από την παράσταση Τα Μαγικά Μαξιλάρια

Το διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο  Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά διασκευάζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα για πρώτη φορά σε όπερα για όλη την οικογένεια, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ το Νοέμβριο του 2021. Με αφορμή αυτή τη νέα συναρπαστική παραγωγή της ΕΛΣ, δέκα παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της διανυκτέρευσης στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου 2021.  

Τα παιδιά θα εξερευνήσουν το κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ξεκλειδώσουν πόρτες που θα τους αποκαλύψουν τα μυστικά των προβών του μπαλέτου και των μουσικών συνόλων της, θα ακολουθήσουν τους ήχους και θα κρυφοκοιτάξουν την παράσταση από το backstage. Θα παρασυρθούν σε ένα ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού κατά τη διάρκεια του οποίου πολλά μπορεί να συμβούν! Μουσικές, χορός και φαγητά που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει απ’ το μυαλό του αγαπημένου παραμυθά είναι μόνο κάποιες από τις εκπλήξεις. 

Από τη μοναδική αυτή εμπειρία δεν θα μπορούσε να λείπει ο ίδιος ο Ευγένιος Τριβιζάς που σε ρόλο παραμυθά θα αφηγηθεί μια ιστορία για να έχουν όνειρα γλυκά, γιατί όπως και ο ίδιος λέει: δεν πρέπει να ξεχνάμε πως “Ό,τι κι αν σας πάρουν / πάντα κάτι μένει / που κανείς δεν το αγγίζει / κανείς δεν σας το παίρνει! Ελπίδα, όαση, παρηγοριά σας, / θησαυρός στη συμφορά σας / μένουνε τα όνειρά σας!”». 

Το παραμύθι συνεχίζεται και η μαγική εμπειρία των παιδιών κορυφώνεται και την επόμενη ημέρα, με μουσικό εγερτήριο από αυτοσχέδια μπάντα, παραμυθένιο πρωινό παρέα με τους ήρωες της παράστασης και παρακολούθηση της παράστασης Τα Μαγικά Μαξιλάρια στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. 

 

Πρόγραμμα: 

Σάββατο 18/12  

19:00 Άφιξη παιδιών στο Φουαγιέ της ΕΛΣ, παραλαβή από τους εμψυχωτές της δράσης  
19:30 Εξερεύνηση στον μυστικό μουσικό κόσμο της ΕΛΣ 
21:00 Θεματικό δείπνο 
22:00 Παραμύθι από τον Ευγένιο Τριβιζά  
23:00 Μουσική καληνύχτα 

Κυριακή 19/12   

8:00 Μουσικό εγερτήριο  & θεματικό πρωινό με συνοδεία ηρώων του παραμυθιού 
10:00 Παραλαβή παιδιών από γονείς/κηδεμόνες 
11:00 Παρακολούθηση παράστασης Τα Μαγικά Μαξιλάρια (στο κάθε παιδί θα δοθεί μία διπλή πρόσκληση για την παρακολούθηση της παράστασης με έναν γονέα/κηδεμόνα) 

 

*Χώρος διανυκτέρευσης: VIP Lounge της ΕΛΣ 

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού rapid test ίδιας ημέρας (4/12) το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες. 

Δήλωση συμμετοχής μέσω της παρακάτω φόρμας από 1η Νοεμβρίου (ώρα 15:00) έως και τις 7 Νοεμβρίου 2021 (ώρα 12:00):

 Φόρμα συμμετοχής – Sleepover Μαγικά Μαξιλάρια 

Στην επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
H ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω e-mail έως την Τετάρτη 10/11/21. 

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ευγένιος Τριβιζάς & Eκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ 

Ημερομηνίες υλοποίησης: 18, 19 Δεκεμβρίου 2021 

Ηλικίες: 8 έως 11 ετών 

 

Υποστηρικτής προγράμματος
cocomat

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ
isn logo