Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΧΟΡΩΔΩΝ

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την κάλυψη θέσεων χορωδών με σύμβαση ορισμένου χρόνου για μπασοβαρύτονους.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει:

  1. Mία άρια από όπερα του W. A. Mozart
  2. Μία άρια δικής τους επιλογής
  3. Μία άρια σε διαφορετική γλώσσα από τις δύο προηγούμενες (κατά προτίμηση γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά ή αγγλικά)
  4. Ένα τραγούδι ή άρια από όπερα ή οπερέτα στα ελληνικά
  5. Χορωδιακά έργα που μπορούν να βρουν σε αυτούς τους συνδέσμους

Marschner: Ständchen

Mozart: Die Zauberflöte (Ο Isis und Osiris)

Mozart: Requiem (Kyrie)

Gounod: Faust (Grand choir)

 

Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση να τραγουδήσει μόνος του τη μελωδική γραμμή της φωνής του και να προσαρμοστεί σε φωνητικό ensemble a cappella.

 

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

ΦΑΣΗ Α΄

  1. σολιστικό τραγούδι
  2. εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί από τον υποψήφιο να εκτελέσει συγκεκριμένες μουσικές εντολές από τον μαέστρο (χρωματισμοί έντασης, tempo κλπ.) σε γνωστά μουσικά αποσπάσματα είτε από τις προετοιμασμένες άριες είτε από τα χορωδιακά έργα που θα έχει παραλάβει προς μελέτη.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από την Α΄ φάση θα παρακολουθήσουν μία μουσική πρόβα στην οποία θα διδαχθούν και θα σημειώσουν πληροφορίες για τα χορωδιακά έργα στα οποία θα εξεταστούν στη Β΄ φάση.

 

ΦΑΣΗ Β΄
Οι υποψήφιοι θα κριθούν στις παρακάτω ικανότητες:

  1. σολιστικό τραγούδι
  2. ταχύτητα εκμάθησης άγνωστου μουσικού κειμένου (είτε με prima vista ανάγνωση είτε με ακουστική μνήμη)
  3. χορωδιακό τραγούδι σε φωνητικό ensemble a cappella των έργων που θα έχουν διδαχθεί ομαδικά στη μουσική πρόβα που προαναφέρθηκε.

 

Η Α΄ φάση της ακρόασης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χορωδίας του ΚΠΙΣΝ την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 14:00-17:00.
Όσοι προκριθούν στη Β΄ φάση θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μία μουσική δοκιμή στην Αίθουσα Χορωδίας του ΚΠΙΣΝ στις 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17:30-18:30.
Η τελική εξέταση της Β΄ φάσης θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 14:00-16:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από την ΕΛΣ για την ακριβή ώρα εξέτασής τους με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021.
Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διπλώματος μονωδίας από ωδείο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή του εξωτερικού.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ), στην οποία θα δηλώνουν και τις άριες στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν, και να επισυνάψουν βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και τους τίτλους σπουδών τους.
Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης (βλ. εδώ). Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ερωτήματα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στις 14.00.

 

CV Policy