Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Επίσημη Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Μπαλέτο και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετείχαν στην Επίσημη Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αποσπάσματα από το μπαλέτο Ταξίδι στην αιωνιότητα, σε μουσική της Ελένης Καραΐνδρου από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Taksidi stin aioniotita1

Το Ταξίδι στην αιωνιότητα, η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, μουσική διεύθυνση Αλέξανδρου Μυράτ και σκηνικά – κοστούμια Κατερίνας Αγγελοπούλου έγινε ο «πρεσβευτής» της Ελληνικής Προεδρίας σε όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας εμβληματικούς καλλιτέχνες του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι εικόνες και οι μνήμες του οικουμενικού, αλλά πάνω από όλα ελληνικού κινηματογράφου του Αγγελόπουλου, οι διεθνώς αναγνωρισμένες συνθέσεις της Καραΐνδρου, οι Χορευτές του Μπαλέτου και οι Μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκπροσώπησαν επάξια τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία. Η 25λεπτη παράσταση χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό της Επίσημης Τελετής, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες απέσπασαν θετικά σχόλια.

Taksidi stin aioniotita3

Το Ταξίδι στην αιωνιότητα θα παρουσιαστεί στην πλήρη του μορφή στο Θέατρο Ολύμπια στις 1, 2, 5, 7, 8, 9 Φεβρουαρίου 2014, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη και Αναστάσιου Συμεωνίδη.