Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την πρόσληψη πιανίστα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την πρόσληψη ενός (1) μουσικού συνοδού – πιανίστα, για την κάλυψη των καλλιτεχνικών αναγκών της Ε.Λ.Σ. κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015 - 2016 και με βασική προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών του συγκροτήματος του Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Αρχιμήδους 16, Καλλιθέα 177-78), στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30π.μ.

Όροι Συμμετοχής:

 • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν Πτυχίο ή Δίπλωμα πιάνου από το Κρατικό Ωδείο ή άλλο Ωδείο αναγνωρισμένο από το Κράτος, ή σχολών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μουσικής κατεύθυνσης πιάνου της ημεδαπής ή Ανώτερης Σχολής μουσικής κατεύθυνσης πιάνου χώρας κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μουσικής κατεύθυνσης πιάνου, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση της Αγγλικής, αποδεικνυόμενη με την προσκόμιση σχετικών τίτλων.

Επίσης, θα συνεκτιμηθούν υπέρ του υποψηφίου τα κάτωθι αναφερόμενα προσόντα:

 • Δόκιμη επαγγελματική προϋπηρεσία ως μουσικός συνοδός πιάνου σε ρεπερτόριο μπαλέτου
 • Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε κονσέρτα και συναυλίες.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στα ακόλουθα:

  1. S. Prokofieff: “ Romeo and Juliet” – Ballet, Klavierauszug (Editions Sikorski Nr. 2176):
    a) No 10 Juliet – The young lady (σελ. 26-29).
    b) Νο 12 Masks (σελ. 34-36).
  2. Πιανιστική συνοδεία στο μάθημα μπαλέτου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διδάσκοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας έως και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 14.00 (ώρα Ελλάδας), στις υπηρεσίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο της Ε.Λ.Σ., το οποίο βρίσκεται στα Γραφεία Διοίκησης (Πανεπιστημίου 39, 3ος όροφος, 105 64, Αθήνα), κατά τις ώρες 08.00 – 14.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή (τηλ. επικοινωνίας 2103711200). Ομοίως, ως προς τις αιτήσεις που θα σταλούν ηλεκτρονικά, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως βεβαιωθούν πως όλα τα δικαιολογητικά έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρώς. Είναι ευθύνη των ενδιαφερομένων να βεβαιωθούν πως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσκομίσθηκαν στο γραφείο Πρωτοκόλλου, μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν, εκτός από την αίτηση υποψηφιότητας, την οποία θα προμηθεύονται από το Πρωτόκολλο της Ε.Λ.Σ. ή ηλεκτρονικά από τον διαδικτυακό τόπο www.nationalopera.gr, τα ακόλουθα:

 1. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία
 2. Τίτλους σπουδών (γνήσια ή επικυρωμένα αντίγραφα από τη σχετική αρμόδια αρχή)
 3. Αποδεικτικά της επαγγελματικής προϋπηρεσίας του υποψηφίου.

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ

Πληροφορίες: Πρωτόκολλο της ΕΛΣ, Τηλ. 210 3711200
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα στούντιο μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης της ακρόασης.