Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

Ακρόαση για την επιλογή νέων πιανιστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου - Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την επιλογή έως 6 νέων πιανιστών ως 25 ετών (γεννημένους μετά την 04/07/1992), που θα συμμετέχουν στις συναυλίες νέων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου, που θα πραγματοποιηθεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ από τις 11 ως τις 26 Νοεμβρίου 2017.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 12.00 στην αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Στις 3 Ιουλίου και ώρα 11.00, θα γίνει κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των διαγωνιζόμενων.
Οι νέοι πιανίστες που θα επιλεγούν θα συμμετέχουν σε τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 19/11, 25/11 και 26/11 και ώρα 18.00 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Η ημερομηνία και η σειρά εμφάνισής τους θα αποφασιστούν από τους διοργανωτές.

  • Ρεπερτόριο ακρόασης 3 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα της επιλογής των υποψηφίων 10-15 λεπτών που να περιλαμβάνει υποχρεωτικά ένα έργο ή μέρος έργου Έλληνα συνθέτη. Στην περίπτωση που το έργο δεν έχει εκδοθεί, ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία του έργου. Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία· επίσης, η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

  • Ρεπερτόριο συναυλιών Νοεμβρίου 2017

Πρόγραμμα περίπου 30 λεπτών, που να περιλαμβάνει ένα έργο ή μέρος έργου Έλληνα συνθέτη της επιλογής των υποψηφίων. Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην ακρόαση μπορούν να εκτελεσθούν και στη συναυλία.

  • Επιτροπή

Η τριμελής επιτροπή της ακρόασης θα αποτελείται από τους πιανίστες Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, Τίτο Γουβέλη και Σοφία Ταμβακοπούλου.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 14.00 ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Με την υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα (ως 150 λέξεις), πρόγραμμα ακρόασης, φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Ως τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται ως και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 14.00 ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ