Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση ενδιαφέροντος - Ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου RE-FUSE - Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου RE-FUSE
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
Εκπαιδευτικό εργαστήριο

Σχετικά με την ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου RE – FUSE της Εναλλακτικής Σκηνής

Η ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου RE – FUSΕ της Εναλλακτικής Σκηνής αναζητά τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες (δημιουργοί και ερμηνευτές) διαφορετικών πεδίων θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια μιας διακαλλιτεχνικής δημιουργικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της πλατφόρμας και σε συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Σύγχρονης μουσικής της Ουτρέχτης Gaudeamus Music Week, συγκροτήθηκε μια ομάδα (ομάδα RE – FUSE) αποτελούμενη από 11 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων και καλλιτεχνικών πεδίων. Το εκπαιδευτικό Εργαστήρι της ερευνητικής πλατφόρμας θα συντονιστεί από τέσσερα μέλη της ομάδας RE – FUSE, τους Θανάση Δεληγιάννη (συνθέτης), Αργυρώ Χιώτη (σκηνοθέτης), Ευθύμη Θέου (ηθοποιός), Τζένη Αργυρίου (χορογράφος, και το οποίο θα αποτελείται από δύο σκέλη :

Το πρώτο σκέλος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης online πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα έχει ως βασικό του στόχο τη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και την εξοικείωσή τους με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
Οι συναντήσεις του πρώτου σκέλους του εργαστηρίου είναι αποκλειστικά διαδικτυακές.
1η συνάντηση: 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:00-20:00
2η συνάντηση: 1η Οκτωβρίου 2017, 18:00-20:00.

Το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί εντός ενός κύκλου συναντήσεων από τις 23 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2017, κάθε μέρα 18:00-21:00, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κτήριο Προβών της ΕΛΣ, Αρχιμήδους 16, Καλλιθέα και θα έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλλιτεχνικά εργαλεία και μεθόδους στα πλαίσια μιας διακαλλιτεχνικής διαδικασίας συνδημιουργίας. Ταυτόχρονα, το δεύτερο σκέλος του εργαστηρίου θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση των καλλιτεχνικών πεδίων που εκπροσωπεί ο κάθε συμμετέχων στην ομάδα. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην εξερεύνηση της ομιλίας ως μουσική, μέσα από το δίπολο το σκηνικό γεγονός ως ήχος / ο ήχος ως σκηνικό γεγονός.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

To εργαστήριο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες, ηλικίας 20-25 χρόνων. Μέσω της διαδικασίας ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η ομάδα συντονιστών θα επιλέξει 8 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις συναντήσεις των δύο σκελών του εργαστηρίου. Η ομάδα των συντονιστών θα αναζητήσει συμμετέχοντες προκειμένου να ερευνήσουν και να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη σκηνική τους παρουσία πέρα από την ιδιότητά τους.
Οι ιδιότητες των συμμετεχόντων και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ειδικότητα περιγράφονται παρακάτω:

1 συνθέτης/τρια
1 σκηνοθέτης/τρια
1 χορογράφος
2 μουσικοί (εκτελεστές/εκτελέστριες μουσικού οργάνου)
1 τραγουδιστής/τρια
1 ηθοποιός
1 χορευτής/τρια

Όροι και προϋποθέσεις

  • Οι οκτώ επιλεγμένοι/ες συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του εργαστηρίου χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι επιτυχόντες οφείλουν να είναι παρόντες/ούσες σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του εργαστηρίου. Σε περίπτωση απουσίας από τις προγραμματισμένες συναντήσεις η Ε.Λ.Σ. θα έχει τη δυνατότητα να μην επιτρέψει την περαιτέρω συμμετοχή του/της στο εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες δεν θα λάβουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο της ερευνητικής πλατφόρμας μουσικού θεάτρου RE-FUSE.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, την 1η Ιουλίου 2017.
  • Η υποβολή αίτησης συμμετοχής δεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο της ερευνητικής πλατφόρμας μουσικού θεάτρου RE-FUSE της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.
  • Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εξηγήσεις για την απόρριψη μιας αίτησης συμμετοχής.
  • Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα διανείμει το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής.
  • Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά μέσω e-mail.
  • Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα αλληλογραφίας «Ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου RE-FUSE, Εκπαιδευτικό εργαστήριο».

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και τις 2 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00 συμπληρώνοντας την κατωτέρω ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Application form

Αιτήσεις μετά την ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος δε θα γίνονται δεκτές.

Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους συντονιστές του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου της ερευνητικής πλατφόρμας μουσικού θεάτρου RE-FUSE της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής και την Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος στις 16 Ιουλίου 2017.