Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση για ακρόαση μονωδών για την παραγωγή Ζ - Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες του έργου Ζ του Μηνά Μπορμπουδάκη. Πρόκειται για παραγγελία της Εναλλακτική Σκηνής, που θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση Μηνά Μπορμπουδάκη και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για 12 παραστάσεις.

Η ακρόαση απευθύνεται σε μεσόφωνους (σκηνικής ηλικίας άνω των 28 ετών), τενόρους, βαρύτονους και βαθύφωνους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μία άρια ρεπερτορίου του 20ού ή 21ου αιώνα, καθώς και συγκεκριμένα αποσπάσματα του έργου που απευθύνονται στη φωνή τους. Τα αποσπάσματα αυτά θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, όροφος 5Α κατά τις ώρες 9:00-14:30 ή ηλεκτρονικά στους συνδέσμους μετά το τέλος της ανακοίνωσης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν από μνήμης το παρακάτω σύντομο απόσπασμα πρόζας:

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα δοκιμών χορωδίας στο ΚΠΙΣΝ και ώρες 13:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 27/10/2017, στις 14.00

Μεσόφωνοι
Απόσπασμα 1
Απόσπασμα 2
Απόσπασμα 3
Απόσπασμα 4
Απόσπασμα 5

Τενόροι
Απόσπασμα 1
Απόσπασμα 2
Απόσπασμα 3
Απόσπασμα 4

Βαρύτονοι
Απόσπασμα 1
Απόσπασμα 2
Απόσπασμα 3
Απόσπασμα 4

Βαθύφωνοι
Απόσπασμα 1
Απόσπασμα 2
Απόσπασμα 3