Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

Το Πάρκο των Οπεροφόρων - Κύκλος εργαστηρίων με θέμα το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τα εικαστικά

Η νέα όπερα για παιδιά και νέους «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» του σημαντικού συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

To Πάρκο των Οπεροφόρων
Κύκλος εργαστηρίων με θέμα το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τα εικαστικά

1ο εργαστήριο:
Στα μονοπάτια του Πάρκου με το Πουλί της Φωτιάς!

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διήμερο διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

11.00 πμ - 13.00 μμ

όπως κάθε φθινόπωρο, προσγειώνονται οι πολύχρωμοι φτερωτοί κάτοικοι του πάρκου, τα πουλιά. Με εργαλεία τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την πρωτόγονη έκφραση, σας καλούμε σε ένα διήμερο ταξίδι γνωριμίας των φυσικών και φανταστικών φτερωτών πρωταγωνιστών.

Την 1η μέρα θα μάθουμε παίζοντας τι σημαίνουν και πού χρησιμεύουν τα χρωματιστά πούπουλα των πραγματικών πουλιών αλλά και ποιο είναι το νόημα των χρωμάτων στη μουσική! Θα ψάξουμε τον κόκκινο λαιμό του κοκκινολαίμη και το μαύρο σκουφί του μαυροτσιροβάκου, θα καμουφλαριστούμε σαν κυνηγοί, θα πειραματιστούμε με τα χρώματα και τα ηχοχρώματα, θα εξασκήσουμε τη φωνή μας, θα παίξουμε μουσική στα τύμπανα, τα ξυλόφωνα, τις ξύστρες, τις καστανιέτες και άλλα κρουστά, θα γίνουμε ορχήστρα αλλά και μαέστροι!

Τη 2η μέρα, αφού βολευτούμε στη φωλιά μας, θα μεταμορφωθούμε στο δικό μας «πουλί της φωτιάς» και θα δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με μουσική, κίνηση και λόγο.

Σχεδιασμός/ Εμψύχωση: Δώρα Μπασδέκη, περιβαλλοντολόγος/εκπαιδεύτρια βιωματικών περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Ελένη Μιχαήλου, μουσικοπαιδαγωγός

Για πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2130885742, κ. Βίκυ Πανάγου.