Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Ανοιχτή πρόσκληση: Υποβολή προτάσεων από ομάδες μουσικού θεάτρου από την ελληνική περιφέρεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΙΑΣΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ | 13-16 Σεπτεμβρίου 2018, Λάρισα

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων, θέλοντας να έρθουν σε άμεση επαφή με ομάδες από την ελληνική περιφέρεια που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του μουσικού θεάτρου, συνεχίζουν τις δράσεις που ξεκίνησαν την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 με φορείς της περιφέρειας που έχουν ως στόχο: 1. Την επαφή της Εναλλακτικής Σκηνής με φορείς της περιφέρειας, 2. Την επαφή των φορέων της περιφέρειας μεταξύ τους, 3. Την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων με τη συμμετοχή των επιλεγμένων φορέων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μελών τους και 4. Την παρουσίαση ολοκληρωμένων παραστάσεων ή work-in-progress κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ομάδες όπου συνυπάρχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Βασική προϋπόθεση συνεργασίας με τις ομάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι η κεντρική παρουσία της μουσικής, ως κύριου συστατικού της καλλιτεχνικού προσανατολισμού της ομάδας. Ευπρόσδεκτη θεωρείται και η σύμπραξη της μουσικής με στοιχεία από τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες, ενώ θα εκτιμηθούν προτάσεις όπου συμμετέχουν συνθέτες με πρωτότυπες μουσικοθεατρικές συνθέσεις.

Μετά την πρώτη συνάντηση θιάσων μουσικού θεάτρου περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η δράση ενδυναμώνεται με τη διοργάνωση μίας τετραήμερης συνάντησης των θιάσων στην πόλη της Λάρισας από 13 έως 16 Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου Λάρισας (ΣΜουΘ).

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής έχουν καλλιτεχνικά σχήματα με έδρα εκτός Αττικής.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: - ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της ομάδας (εάν διατίθεται) - μια επιστολή ενδιαφέροντος για την καλλιτεχνική δράση της ΕΛΣ, όπου κάθε υποψήφια ομάδα θα πρέπει να κάνει αναφορά στους λόγους για τους οποίους επιθυμεί τη συμμετοχή της – οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενη παράσταση.

Λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων 20 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 15 Μαΐου 2018

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και δεν θα συμπεριλαμβάνεται αμοιβή για τους συμμετέχοντες. Θα καλυφθούν, υπό προϋποθέσεις, τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικώς, στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.