Οδός Φανταστικής
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Οδός Φανταστικής

Παραστάσεις για παιδιά - Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Ιούνιος 2024
Δημιουργική Ομάδα

Σύνθεση, μουσική διεύθυνση, μουσική διδασκαλία: Σοφία Καμαγιάννη
Πρωτότυπη ιστορία, λιμπρέτο: Αναστασία Στυλιανίδη
Θεατρική διδασκαλία, σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Ζαχοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Φανή Μώραλη
Σκηνογραφική επιμέλεια, σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Video art: Χρυσούλα Κοροβέση

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Λέων Πραγματίμων
Νίκος Καραγκιαούρης

Εμπαθής θεατής
Μαργαρίτα Συγγενιώτου 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Παραστάσεις για παιδιά

Οδός Φανταστικής

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Available Dates

  • 01 Ιουν 2024

Ώρα έναρξης: 19.30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr από την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 12.00 

YPPO RGB 01

 

Μέγας δωρητής ΕΛΣ &

Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24

 

ΥΓ: Είσοδος από το πρώτο συρτάρι…
Guest star το φάντασμα του Τζάννι Ροντάρι!
 

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σας όταν αρχίζετε να φαντάζεστε; Με αυτήν ακριβώς τη σκέψη ξεκινάει η βόλτα στην «Οδό Φανταστικής». Μια βόλτα που αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή της φαντασίας και των αξιοθαύμαστων μηχανισμών της, στην προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τον κόσμο, να τον κατανοήσει και να τον αναδιαμορφώσει. Ένα παράξενο και ευφάνταστο τσίρκο εμφανίζεται ξαφνικά και δίνει μια παράσταση… μέσα στο κεφάλι των θεατών, ένα «Τσίρκο Εγκεφάλου»!

Ο θίασος πολυπληθής…
… σαλτιμπάγκοι σκέψης, ποιητές ζογκλέρ,
πρωταθλητές στο λάθος που σπάνε τα κοντέρ,
καμικάζι κλειδαράδες και καθρέφτες μαγικοί,
guest star φαντάσματα που ομορφαίνουν τη ζωή…

Κομπέρ: η «φωνή της πραγματικότητας», ο Λέων Πραγματίμων.

Για να επινοήσεις μια ιστορία, ακόμη κι αν δεν το γνωρίζεις, χρησιμοποιείς τη «Γραμματική της φαντασίας» του Τζάννι Ροντάρι…

Συμφέρει να την έχεις πάνω πάνω… Στο πρώτο συρτάρι…

 

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος 3ο κουδούνι όπερα, το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. Εντάσσεται στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και ειδικότερα στις δράσεις για τη Νέα Γενιά.

 

Λίγα λόγια από τη δημιουργική ομάδα για την παράσταση και την εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος

Το ηχητικό σύμπαν της Οδού Φανταστικής είναι ένα παραξένισμα διαφορετικών μελωδικών και ηχητικών προσεγγίσεων. Προσπαθούμε να προ(σ)καλέσουμε και να ενθαρρύνουμε παιδιά και εκπαιδευτικούς να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν καινούριους δρόμους μουσικής και θεατρικής δημιουργίας. Η ομαδική συνεκφώνηση, κατά τόπους απόλυτα ρυθμική, πολλές φορές συνδυάζεται με μια παράλληλη ρυθμική γραμμή φωνημάτων ή ηχηρών κινήσεων, ή μια τρίτη μελωδική γραμμή, ώστε να υπάρχει μια άλλου τύπου πολυφωνία που να είναι δυνατή σε αυτές τις ηλικίες, όπου το σχολικό τραγούδι είναι συνήθως μονοφωνικό ή δίφωνο. Κατά στιγμές κάποια πράγματα ίσως μοιάζουν αλλόκοτα, αλλά μετά επιστρέφουν σε κάτι πιο οικείο, μελωδικό. Η Οδός Φανταστικής αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες καθώς εμπεριέχει γρήγορες εναλλαγές καταστάσεων, πράγμα το οποίο προϋποθέτει υψηλή εγρήγορση και συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, καθώς το μουσικό έργο αναπαρίσταται σκηνικά, προϋποθέτει μια συνολική διαχείριση όλων των εκφραστικών μας μέσων. Έτσι φωνή, σώμα και σκέψη έρχονται σε απόλυτη συνδιαλλαγή με σκοπό να μεταφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα την αίσθηση της μουσικής και να παρασύρουν τους θεατές σε αυτό το τόσο μαγικό ταξίδι στους δρόμους της φαντασίας.

 

Χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος

peiraioslogo