Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
3ο Κουδούνι Όπερα
Δράσεις για Σχολεία -
Οκτώβριος 2023 - Ιούνιος 2024
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

3ο Κουδούνι Όπερα

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Το 3ο Κουδούνι Όπερα, το καθιερωμένο πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, επιστρέφει ανανεωμένο για μια ακόμα δημιουργική περιπλάνηση στον διακαλλιτεχνικό κόσμο της όπερας και του μουσικού θεάτρου. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εισαγάγει δασκάλους και μαθητές στην απολαυστική καλλιτεχνική διεργασία της προετοιμασίας και της παρουσίασης ενός σύγχρονου μουσικοθεατρικού έργου μέσα από μια σειρά εργαστηρίων που αξιοποιούν σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να πειραματιστούν με πρακτικές της όπερας και του μουσικού θεάτρου με στόχο την προαγωγή της εμπειρικής μάθησης, τη μετάδοση γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων κατάλληλων να ενσωματωθούν στον κορμό της σχολικής διδασκαλίας.

Γι’ αυτήν την καλλιτεχνική περίοδο, το 3ο Κουδούνι Όπερα δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απελευθερωτική δύναμη της φαντασίας και παρουσιάζει το νέο έργο μουσικού θεάτρου Oδός Φανταστικής: Είσοδος από το πρώτο συρτάρι… Guest star το φάντασμα του Τζάννι Ροντάρι!, σε σύνθεση Σοφίας Καμαγιάννη και λιμπρέτο Αναστασίας Στυλιανίδη. Με έμπνευση από το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τζάννι Ροντάρι Η γραμματική της φαντασίας, το έργο θέτει ως κεντρικό θεματικό άξονα τη σπουδαιότητα της φαντασίας στην καθημερινή εμπειρία. Βάση κάθε δημιουργικής δραστηριότητας και μέσο συναισθηματικής έκφρασης, φέτος η φαντασία αφήνεται απόλυτα ελεύθερη να μας ξεναγήσει στην… οδό Φανταστικής.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιούνιο του 2024.

Συντελεστές προγράμματος

Μουσική σύνθεση, μουσικοπαιδαγωγός: Σοφία Καμαγιάννη

Λιμπρέτο: Αναστασία Στυλιανίδη

Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική εκπαιδεύτρια θεάτρου: Ελένη Ζαχοπούλου

Καλλιτεχνική εκπαιδεύτρια μουσικής: Φανή Μώραλη

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Ημέρα & ώρα: κάθε Δευτέρα, 18.00-21.00

Ημερομηνία παράστασης: Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

 

Χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος 3ο Κουδούνι Όπερα

peiraioslogo

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new_logo_isn_2023_24.jpg