Τα μαγικά μαξιλάρια
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Τα μαγικά μαξιλάρια

Παραστάσεις για παιδιά - Γιώργος Δούσης / Ευγένιος Τριβιζάς

Νοεμβρίος & Δεκέμβριος 2022
Δημιουργική Ομάδα

Μουσική διεύθυνση
Νίκος Βασιλείου

Σκηνοθεσία
Νατάσα Τριανταφύλλη

Σκηνικά
Τίνα Τζόκα

Κοστούμια
Ιωάννα Τσάμη

Κινησιολογία
Δήμητρα Μητροπούλου

Φωτισμοί
Γιώργος Τέλλος

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας
Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Αντώνης ο δάσκαλος / Ο γεροδάσκαλος
Νικόλας Μαραζιώτης

Αρπατίλαος o πρώτος
Νίκος Κοτενίδης

Τύλιος Ξεφτύλιος
Διονύσης Μελογιαννίδης

Βουλίμιος Βλήμας
Βαγγέλης Μανιάτης

Σαυρίλιος Βρισελιέ
Γιώργος Ματθαιακάκης

Χνούτος
Κωστής Ρασιδάκις

Κνούτος
Γιάννης Κάβουρας

 

 

Με μικρό φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο, καθώς και τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής

 

 

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: €10, €10, €12, €12, €15, €15, €20, €20
Φοιτητικό, παιδικό: €12
Περιορισμένης ορατότητας: €5
Καθημερινές για σχολεία: 12€

 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Παραστάσεις για παιδιά

Τα μαγικά μαξιλάρια

Γιώργος Δούσης / Ευγένιος Τριβιζάς

Available Dates

  • 11, 12, 13, 20, 30 Νοε 2022
  • 01 Δεκ 2022

Όπερα για όλη την οικογένεια • Αναβίωση

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

 

Πρωινές παραστάσεις στις 11.00 / Απογευματινές παραστάσεις στις 18.30| clock

 

«Ό,τι κι αν σας πάρουν / πάντα κάτι μένει / που κανείς δεν το αγγίζει / κανείς δεν σας το παίρνει! Ελπίδα, όαση, παρηγοριά σας, / θησαυρός στη συμφορά σας / μένουνε τα όνειρά σας!».

Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια επιστρέφει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να δώσει πνοή στα όνειρα μικρών και μεγάλων. Το διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ως μυθιστόρημα και θεατρικό, διασκευάστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα για πρώτη φορά σε όπερα για όλη την οικογένεια, σε μουσική Γιώργου Δούση. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το συγκινητικό, αισιόδοξο, γεμάτο νοήματα παραμύθι του Τριβιζά μιλά για την αντίσταση των μαθητών ενός υποβαθμισμένου σχολείου και του εμπνευσμένου δασκάλου τους απέναντι στον άπληστο άρχοντα Αρπατίλαο και την αποφασιστικότητά τους να ξαναβρούν τα χαμένα τους όνειρα.

Η μελωδική μουσική του Γιώργου Δούση, πλούσια σε συναισθήματα, περιπλανιέται απολαυστικά στα εκθαμβωτικά ανάκτορα, τα φτωχικά σχολεία και τα ερεβώδη ορυχεία σμαραγδιών της Ουρανούπολης ζωντανεύοντας ένα σύνολο σπαρταριστών χαρακτήρων, ενώ η σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη, έχοντας ρυθμό, χιούμορ και συγκίνηση, στοχεύει στην αναζήτηση του ποιητικού πυρήνα αυτού του λυτρωτικού και ανεξάντλητου κλασικού παραμυθιού. Η σκηνοθέτρια Νατάσα Τριανταφύλλη επισημαίνει: «Η ιστορία των Μαγικών μαξιλαριών μας θυμίζει ότι είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά της γιορτής, της γενναιότητας, της ζωής, που ενυπάρχουν πάντοτε μυστικά και δεν εξαντλούνται ποτέ από εξωτερικές τυραννίες. Τα υλικά που σε κάνουν να κοιτάζεις τον ουρανό και να αναγνωρίζεις ότι, ακόμα και αν κι είσαι μικρός, είσαι μέγας! Τα υλικά του ονείρου».

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας