Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση ΕΛΣ: Ακρόαση Μονωδών για την όπερα Οράματα και θάματα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της όπερας του Δημήτρη Μαραγκόπουλου Οράματα και θάματα βασισμένης στο ομότιτλο έργο του Ιωάννη Μακρυγιάννη που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή των παρακάτω ρόλων του έργου:

  1. Ονειροκρίτρια: υψίφωνος ή μεσόφωνος. Ερμηνευτική ηλικία 25-30 χρόνων
  2. Μακρυγιάνναινα: μεσόφωνος. Ερμηνευτική ηλικία 40-45 χρόνων
  3. Γιατρός: βαρύτονος. Ερμηνευτική ηλικία 45-55 χρόνων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν 1. μία άρια επιλογής του από το ρεπερτόριο του 19ου αιώνα και 2. όλα τα δοσμένα αποσπάσματα του έργου που αντιστοιχούν στο ρόλο τους. Τα αποσπάσματα αυτά θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, όροφος 5Α κατά τις ώρες 9:00-14:30 ή ηλεκτρονικά στους συνδέσμους που βρίσκονται στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου 2018 στην στο κτίριο δοκιμών της ΕΛΣ πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας (Αρχιμήδους 16, 177 78 Ταύρος) και ώρες 11:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2018. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση και στις 25 Ιουλίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τετάρτη 18/07/2018, στις 14.00

Ακολουθούν οι παρτιτούρες:
ΓΙΑΤΡΟΣ Ι
ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΙ
ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΙΙ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΑΙΝΑ Ι
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΑΙΝΑ ΙΙ
ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΡΙΑ Ι
ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΡΙΑ ΙΙ
ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΡΙΑ ΙΙΙ
ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΡΙΑ IV