Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσκληση συμμετοχής στο "Co-OPERAtive: Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους"

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών στον τέταρτο κύκλο του διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας Co-OPERAtive.

Το Co-OPERAtive θα φιλοξενήσει μια ομάδα 30 νέων από διαφορετικές εθνικότητες, σε μια σειρά εργαστηρίων με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο και μαθητές/τριες από διαφορετικά σχολεία και γειτονιές της Αττικής θα αναπτύξουν μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα για να συνδημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτότυπο έργο, το οποίο θα παρουσιάσουν τον Μάιο του 2024 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει την όπερα κοντά στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαπολιτισμική ποικιλομορφία της σύγχρονης Αθήνας και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συνοχής, ενώ τα μέλη της ομάδας του Co-OPERAtive θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν μέσω της τέχνης επίκαιρα ζητήματα και να μοιραστούν προσωπικές ανησυχίες. Επιπλέον, όσοι λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν γενικές δοκιμές και παραστάσεις όπερας, μουσικού θεάτρου και μπαλέτου, να συνομιλήσουν με επαγγελματίες από το χώρο της ΕΛΣ, να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής μιας όπερας και εντέλει να παρουσιάσουν το έργο τους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το πρόγραμμα τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, συνεχίζοντας και φέτος τη σύμπραξη με τις οργανώσεις-εταίρους Ευρωπαϊκή Έκφραση και Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις στη μουσική, το θέατρο ή τον χορό. Εντούτοις, οποιαδήποτε προηγούμενη ερασιτεχνική ή επαγγελματική σχέση με τις παραπάνω τέχνες θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ βασική προϋπόθεση αποτελεί η όρεξη, το ενδιαφέρον και η διαθεσιμότητα τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων, προβών και της  τελικής παράστασης.

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ (ελληνικά) και εδώ (αγγλικά).

Επιβεβαίωση συμμετοχής έως Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ημέρες & ώρες εργαστηρίων: κάθε Δευτέρα, 17.30-20.30

Έναρξη: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Ηλικίες: 14-18 ετών

Τελικές πρόβες: 28, 29, 30 Μάϊου 2024, 16:00-21:00, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Τελική παράσταση: Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, 20:30, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 213 088 5752 / 213 088 5755 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 18.00)

 

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή ενδιαφέροντος δεν εγγυάται την ένταξη στο εργαστήριο «Co-OPERAtive» των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών δράσεων της ΕΛΣ. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από το τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ, το οποίο θα διασφαλίσει τον διαπολιτισμικό και διακαλλιτεχνικό χαρακτήρα της ομάδας.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ δεν υποχρεούνται σε τεκμηρίωση αποδοχής ή απόρριψης της αίτησης συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Co-OPERAtive είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει την παρουσία των συμμετεχόντων καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά σε κάθε αιτούντα/-ούσα μέσω e-mail.

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Co-OPERAtive – Ερώτηση».

 

 

Σε συνεργασία

ekav                     euro

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:

ISN