Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιούν ανοιχτό κάλεσμα προς μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από όλες τις κοινότητες της πόλης, να γίνουν μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φέτος, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα συνεχίσει περαιτέρω τη διεύρυνση του ρεπερτορίου της, συνδυάζοντας τα τραγούδια των λαϊκών παραδόσεων του κόσμου με τη σύγχρονη φωνητική μουσική. Η σύνδεση της φωνής με το σώμα, η κίνηση και ο αυτοσχεδιασμός θα αποτελέσουν για μια ακόμα χρονιά βασικά εργαλεία μουσικής συνδημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης. Για τη νέα σεζόν της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ, προγραμματίζουν νέες συνεργασίες, συναυλίες στην Αθήνα, καθώς και μια συναυλία εκτός Αθηνών. 

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε νέα μέλη με όρεξη για τραγούδι και για εξερεύνηση της νέας μουσικής να ενταχθούν στο δυναμικό μας.Η επιλογή των νέων μελών θα γίνει με γνώμονα την ανάδειξη του διαπολιτισμικού χαρακτήρα της Χορωδίας και την ισόρροπη εκπροσώπηση όλων των ηλικιακών ομάδων και φωνητικών κατηγοριών.

Οι πρόβες της Χορωδίας πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Χορωδία γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Χορωδία:

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2016, με τη σύσταση μιας ετερόκλητης ομάδας Αθηναίων, η οποία φέρνει κοντά διαφορετικές εθνότητες και μουσικές παραδόσεις. ‘Εκτοτε, τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας ενώνουν τις φωνές τους και μέσω των συναυλιών τους και των καλλιτεχνικών τους συνεργασιών, αναδεικνύουν κάθε φορά την αμεσότητα και τη δύναμη του τραγουδιού και της μουσικής.

Κατά την επταετή πορεία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία έχει φιλοξενήσει μέλη από την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τανζανία, τη Νέα Γουινέα, την Ουκρανία, το Καμερούν, τη Συρία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ιράν, την Κένυα, το Κονγκό, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Σερβία, την Τουρκία, την Γεωργία και την Ελλάδα.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Χορωδία της Όπερας του Γκαίτεμποργκ υπό τον συντονισμό και σε έργα του συνθέτη Trevor Grahl.

Μαέστρος Χορωδίας: Άννα Λινάρδου

Βοηθός μαέστρου / Συνοδεία πιάνου: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Ενορχηστρώσεις: Βάσω Δημητρίου

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής προβών: κάθε Δευτέρα, 18.30-20.30

Έναρξη προβών: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος διεξαγωγής προβών: Αίθουσα Δοκιμών της Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Κατώτατο όριο ηλικίας: 18 ετών

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

 

ISN