Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ"

 

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Ομάδα Χρώμα ΑΜΚΕ» οργανώνει ακρόαση για άνδρες ερμηνευτές για τις ανάγκες του έργου «Happy days ???» (τρεις άνδρες ερμηνευτές) που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2023, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  «Λυρικός Νότος» / «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ» (MIS 5051043) με κωδικό 2020ΕΠ08510039 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή χορωδιακού συνόλου από άνδρες τραγουδιστές ή ηθοποιούς  οποιασδήποτε φωνητικής κατηγορίας και ηλικίας. Η ανάγνωση παρτιτούρας καθώς και βασικές γνώσεις φωνητικής  είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην ακρόαση. Εφόσον οι συμμετέχοντες παίζουν κάποιο μουσικό όργανο προτείνεται να το έχουν μαζί τους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στην ακρόαση οφείλουν να αποστείλουν έως και την Τρίτη 10/03/2023, ώρα 18:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα εξής δικαιολογητικά :

α) δύο πρόσφατες φωτογραφίες

β) βιογραφικό σημείωμα

Διευκρινίζεται ότι αιτήσεις οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής :

Κατόπιν αξιολόγησης του βιογραφικού σημειώματος των υποψηφίων από τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες της παραγωγής, όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση, θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συμμετοχή τους ή μη στην ακρόαση έως τις 13/03/2023. Όσοι εκ των συμμετεχόντων κληθούν για συμμετοχή στην ακρόαση, θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρόσκληση συμμετοχής στην ακρόαση καθώς επίσης και ένα μικρό απόσπασμα του έργου «Happy days ???».

Η ακρόαση θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις στις εγκαταστάσεις της Ε.Λ.Σ. στο ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364) και συγκεκριμένα η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17  Μαρτίου  2022  και ώρες 17:00-22:00 και η δεύτερη φάση την Τρίτη 21   Μαρτίου 2023 και ώρες 17:00-20:00.

Στην πρώτη φάση της ακρόασης οι συμμετέχοντες  θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι επιλογής τους από οποιοδήποτε είδος μουσικής. Επίσης, θα κληθούν να ερμηνεύσουν το  μικρό απόσπασμα του έργου που θα τους έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά καθώς και έναν φωνητικό αυτοσχεδιασμό. 

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πρώτη φάση της ακρόασης θα πρέπει να έχουν μαζί τους στην ακρόαση εκτυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα, δύο πρόσφατες φωτογραφίες και την παρτιτούρα του τραγουδιού που θα επιλέξουν να ερμηνεύσουν.

Οι επιλεχθέντες για την δεύτερη φάση της ακρόασης θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στην δεύτερη φάση οι συμμετέχοντες καλούνται να ερμηνεύσουν έναν μικρό χορωδιακό απόσπασμα που θα τους δοθεί εκείνη την ώρα και πάνω στο οποίο θα δουλέψουν με τον συνθέτη και τον   ενορχηστρωτή.

Οι επιλεχθέντες καλλιτέχνες θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Ομάδα Χρώμα.

Η ακρόαση ενδέχεται, με τη σύμφωνη γνώμη των υποψηφίων, να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς σκοπούς.

 

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα επισυναπτόμενα έγγραφα, που θα αποσταλούν για την συμμετοχή στην ακρόαση, αποτελούν προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων, που υποβάλουν το ενδιαφέρον τους. Τα προσωπικά δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας αποκλειστικά προκειμένου να αξιολογηθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων από την «Ομάδα Χρώμα ΑΜΚΕ». Οι πληροφορίες αυτές δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. Μετά την περάτωση της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων, οι πληροφορίες αυτές διαγράφονται.