Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «3ο κουδούνι όπερα»

 

Η παρούσα πρόσκληση συμμετοχής του πιλοτικού προγράμματος διαθεματικής-πολυμεσικής, καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης με τίτλο «3ο κουδούνι όπερα» απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Νοέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023) φιλοδοξεί μέσα από τη χρήση σύγχρονων πρακτικών του μουσικού θεάτρου να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του μουσικού θεάτρου.  Στόχος είναι η καλλιέργεια τεχνικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων, η προαγωγή της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, αλλά και η εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη διαδικασία της παραγωγής ενός σύγχρονου μουσικοθεατρικού έργου ενσωματώνοντας σε αυτό ευρεία γκάμα μέσων και τεχνών. Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, θα παρουσιαστεί το έργο του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα «Σταγόνα... ΕΓΩ / Ωκεανός... ΜΑΖΙ». 

Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση στο ευρύ κοινό του καλλιτεχνικού αποτελέσματος στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιούνιο του 2023. 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής και ενημερωθείτε για τη διαδικασία υποβολής αίτησης εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής (βλ. συνημμένο αρχείο pdf ) έως και την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022. 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

PEIRAIOS LOGO

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

ISN