Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στο Co-OPERAtive: Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους

Οι Εκπαιδευτικές &κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών στον τρίτο κύκλο του διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας Co-OPERAtive.

Το Co-OPERAtive θα φιλοξενήσει μια ομάδα 30 νέων από διαφορετικές εθνότητες και διακριτά κοινωνικά και πολιτισμικά υπόβαθρα, σε μια σειρά εργαστηρίων με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο και μαθητές από διαφορετικά σχολεία και γειτονιές της Αττικής θα αναπτύξουν μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα για να συνδημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτότυπο νέο έργο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει την όπερα κοντά στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαπολιτισμική ποικιλομορφία της σύγχρονης Αθήνας και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συνοχής, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της τέχνης να διαπραγματευτούν επίκαιρα ζητήματα και να μοιραστούν προσωπικές ανησυχίες, να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής μιας όπερας και εντέλει να παρουσιάσουν το έργο τους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το πρόγραμμα Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με τις οργανώσεις-εταίρους Ευρωπαϊκή Έκφραση και Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις στη μουσική, το θέατρο ή τον χορό. Εντούτοις, οποιαδήποτε προηγούμενη ερασιτεχνική ή επαγγελματική σχέση με τις παραπάνω τέχνες θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ βασική προϋπόθεση αποτελεί η όρεξη, το ενδιαφέρον και, φυσικά, η διαθεσιμότητα τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων και προβών.

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Επιβεβαίωση συμμετοχής έως Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ημέρες & ώρες εργαστηρίων: κάθε Δευτέρα, 17.30-20.30

Έναρξη: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ηλικίες: 14-18 ετών

Τελικές παραστάσεις: Σάββατο 20 Μαΐου & Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Καλλιτεχνική ομάδα

Σύνθεση: Νικολέτα Χατζοπούλου

Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Χρήστος Στρινόπουλος

Υπεύθυνος Εργαστηρίων Μουσικής: Νίκος Ζιάζιαρης

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεάτρου / Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 213 088 5752 / 213 088 5755 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 18.00)

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή ενδιαφέροντος δεν εγγυάται την ένταξη στο εργαστήριο «Co-OPERAtive» των Εκπαιδευτικών &κοινωνικών δράσεων της ΕΛΣ. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από το τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ, το οποίο θα διασφαλίσει τον διαπολιτισμικό και διακαλλιτεχνικό χαρακτήρα της ομάδας.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ δεν υποχρεούνται σε τεκμηρίωση αποδοχής ή απόρριψης της αίτησης συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Co-OPERAtive είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει την παρουσία των συμμετεχόντων καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά σε κάθε αιτούντα/-ούσα μέσω e-mail.

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Co-OPERAtive – Ερώτηση».

 

βραβείο fedora

 

Σε συνεργασία 

εκάβ              ευρώ

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

είναι λογότυπο