Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στο εργαστήριο με τίτλο Ηχητική τέχνη και Κωφή εμπειρία: η ακοή ως ενσώματο βίωμα

Ο κύκλος δράσεων προσβασιμότητας Όλοι μαζί στην όπερα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ προσκαλούν εφήβους και νέους ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα,καθώς και άτομα των ίδιων ηλικιακών ομάδων που μετέχουν της κοινότητας των κωφών με οποιονδήποτε τρόπο,  στη νέα σειρά εργαστηρίων με τίτλο Ηχητική τέχνη και Κωφή εμπειρία: η ακοή ως ενσώματο βίωμα.

Κεντρικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι η αντιστροφή της συνθήκης του φυσικοποιημένου αποκλεισμού, η εισαγωγή των συμμετεχόντων στον κόσμο της μουσικής και της ηχητικής τέχνης, και η δημιουργία συνεργατικών ηχητικών έργων μέσα από τον συμμετοχικό σχεδιασμό και εργαστηριακές πρακτικές. Τα υλικά του εγχειρήματος αυτού είναι η δόνηση, η οπτικοποίηση του ήχου, η ιστορία της τέχνης, η θεωρία της μουσικής, και άλλες σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Ένα ηχητικό έργο, σχεδιασμένο συμμετοχικά από τα μέλη της ομάδας, θα ολοκληρώσει τον κύκλο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

*Η συμμετοχή σε αυτά δεν προϋποθέτει πρότερες γνώσεις.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ντάνα Παπαχρήστου (sound artist ,μουσικολόγος, θεωρητικός της τέχνης, Γιώργος Σαμαντάς (sound artist , κοινωνικός ανθρωπολόγος)

Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Ορέστης Καραμανλής (συνθέτης, διδάσκων ΕΚΠΑ)

Έναρξη εργαστηρίου: 22 Οκτωβρίου 2022

Ημέρα & ώρα: κάθε Σάββατο 13.00-15.00

Υποβολή συμμετοχής από 10 Οκτωβρίου έως 17 Οκτωβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Χορηγός προσβασιμότητας

alphabank

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

ISN