Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιούν ανοιχτό κάλεσμα προς μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από όλες τις κοινότητες της πόλης, να γίνουν μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για μια ακόμα χρονιά, τα μέλη μιας ετερόκλητης ομάδας Αθηναίων θα ενώσουν τις φωνές τους, φέρνοντας κοντά διαφορετικές παραδόσεις και αναδεικνύοντας την αμεσότητα και τη δύναμη του τραγουδιού και της μουσικής.

Κατά την επταετή πορεία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία έχει φιλοξενήσει μέλη από τη Σλοβακία, την Τανζανία, τη Νέα Γουινέα, την Ουκρανία, το Καμερούν, τη Συρία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, την Κένυα, το Κονγκό, το Ιράκ και την Ελλάδα.

Το συνεχώς διευρυνόμενο ρεπερτόριο της Χορωδίας αποτελείται από τραγούδια των χωρών προέλευσης των μελών της και όχι μόνο!

Στον νέο αυτό εκπαιδευτικό κύκλο και υπό τη διεύθυνση της Άννας Λινάρδου, η Διαπολιτισμική Χορωδία, παράλληλα με τη διεύρυνση του παραδοσιακού ρεπερτορίου, θα επιχειρήσει την εξερεύνηση της φωνής πέρα από τη φόρμα του τραγουδιού, τη σχέση της με το σώμα, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό μέσα από έργα σύγχρονων συνθετών. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε νέα μέλη με όρεξη για τραγούδι και για εξερεύνηση της νέας μουσικής να ενταχθούν στο δυναμικό μας. Η επιλογή των νέων μελών θα γίνει με γνώμονα την ανάδειξη του διαπολιτισμικού χαρακτήρα της Χορωδίας και την ισόρροπη εκπροσώπηση όλων των ηλικιακών ομάδων και φωνητικών κατηγοριών.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Χορωδία της Όπερας του Γκαίτεμποργκ υπό τον συντονισμό και σε έργα του συνθέτη Trevor Grahl. Για αυτή τη νέα σεζόν της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ προγραμματίζουν νέες συνεργασίες, καθώς και μια συναυλία εκτός Αθηνών. Οι πρόβες της Χορωδίας πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Χορωδία γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ. https://forms.office.com/r/zxHCm1ZcEY

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Μαέστρος Χορωδίας: Άννα Λινάρδου

Βοηθός μαέστρου / Συνοδεία πιάνου: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής προβών: κάθε Δευτέρα, 18.30-20.00

Έναρξη προβών: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Χώρος διεξαγωγής προβών: Αίθουσα Δοκιμών της Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Κατώτατο όριο ηλικίας: 18 ετών

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

isn logo