Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022

Μία επιπλέον παράσταση για τον Οθέλλο του Βέρντι, με την υπογραφή του Ρόμπερτ Ουίλσον, στις 19 Μαρτίου.

 

Καθώς τα εισιτήρια για τις επτά παραστάσεις έχουν εξαντληθεί, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει μία επιπλέον παράσταση για τον Οθέλλο στις 19 Μαρτίου 2022 στις 19.30, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του Ρόμπερτ Ουίλσον.

Ο Ρόμπερτ Ουίλσον, ο πολυβραβευμένος κορυφαίος αβανγκάρντ σκηνοθέτης που άλλαξε τη σκηνοθεσία της όπερας μέσα από την απόλυτα αναγνωρίσιμη προσωπική του γλώσσα –στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή– δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική και προτείνει για τον Οθέλλο έναν μινιμαλιστικό σκηνικό κόσμο, με εικόνες αισθητικά εντυπωσιακές και συναισθηματικά φορτισμένες, επιβλητικούς φωτισμούς, στιλιζαρισμένη κινησιολογία, ιδιαίτερα κοστούμια και έντονο μακιγιάζ.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την επιπλέον παράσταση της 19/3 θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 09.00 το πρωί στην ticketservices.gr και στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00).

Ο Οθέλλος είναι μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, η οποία υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στον ρόλο του τίτλου ο «καλύτερος Οθέλλος της εποχής μας» Αλεξάντρς Αντονένκο και στους βασικούς ρόλους οι διεθνούς ακτινοβολίας πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Μαζί τους οι Μονωδοί της ΕΛΣ Δημήτρης Πακσόγλου, Γιάννης Καλύβας, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρίνος Ταρνανάς, Παύλος Σαμψάκης, Βιολέττα Λούστα.

 

 

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ & Δωρητής παράστασης: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

 

Χορηγός Τράπεζα Πειραιώς