Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση συμμετοχής στο εργαστήριο για νέους συνθέτες με τον Γιώργο Τσοντάκη

 

Σεμινάριο με τον Γιώργο Τσοντάκη

20, 21, 22 Δεκεμβρίου 2021
 Ώρα έναρξης: 13.00

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Συμμετέχει μουσικό σύνολο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μουσικοθεατρικού του έργου Ο αέρας της Ελλάδας από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ο βραβευμένος συνθέτης Γιώργος Τσοντάκης θα φιλοξενήσει τριήμερο εργαστήριο μουσικής σύνθεσης, απευθυνόμενο σε δημιουργούς έως 35 ετών, στις 20, 21, 22 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το ακόλουθο υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021:

- Δύο (2) αντιπροσωπευτικά τους έργα σε αρχείο τύπου pdf. Οι παρτιτούρες μπορούν να συνοδεύονται και από αρχεία ήχου (αποδεκτές και ηχογραφήσεις αρχείων τύπου midi)

- Ένα (1) ή δύο (2) έργα ή αποσπάσματα έργων προς ανάγνωση από μουσικό σύνολο κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Τα προς ανάγνωση έργα πρέπει να είναι γραμμένα για έναν (1) έως πέντε (5) μουσικούς από το ακόλουθο σύνολο: φλάουτο, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπέτα, κρουστά, άρπα, πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο. Η συνολική διάρκεια των έργων προς ανάγνωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα έξι (6) λεπτά. Εννοείται πως τα «αντιπροσωπευτικά» και τα «προς ανάγνωση» έργα μπορεί να ταυτίζονται

  • Βιογραφικό τους σημείωμα και αποδεικτικό ημερομηνίας γέννησης (λ.χ. φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας).

 

Οι συνθέτες τα έργα των οποίων θα επιλεγούν για το εργαστήριο θα ενημερωθούν από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ως τις 30  Νοεμβρίου 2021.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, παρακαλούμε στείλτε τις ερωτήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Η παρουσίαση του εργαστηρίου στις 22 Δεκεμβρίου 2021 θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο

 

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 


isn logo2021 enal el