Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ακρόαση για την θέση του Εξάρχοντα στην ορχήστρα της ΕΛΣ

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την θέση του Εξάρχοντα, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες της από τον Ιανουάριο του 2022. Για την κάλυψη της θέσης θα συναφθεί σύμβαση εργασίας διάρκειας ενός έτους (δοκιμαστική περίοδος) με δυνατότητα  από πλευράς της ΕΛΣ ανανέωσης της για ένα ακόμη έτος.

 

Πρόγραμμα ακρόασης. Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε:

  1. Υποχρεωτικό κοντσέρτο - ( MOZART) Ένα (1) από τα: Νο 3 KV 216 σε Σολ Μείζονα, Νο 4 KV 218 σε Ρε Μείζονα, Νο 5 KV 219 σε Λα Μείζονα ολόκληρο με καντέντσα .
  2. Ένα έργο επιλογής του υποψηφίου
  3. Αποσπάσματα από ορχηστρικά έργα
  4. Πρίμα Βίστα

  

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους. Ο α΄ γύρος της ακρόασης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1/12/2021 στην αίθουσα δοκιμών της Ο.Λ.Σ., στον 5ο όροφο του κτηρίου της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364) στις 10:00. Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν με αλφαβητική σειρά και θα ενημερωθούν από την ΕΛΣ για την ακριβή ώρα της εξέτασής τους τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Από τη διαδικασία αυτή ένας μικρότερος αριθμός υποψηφίων θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί την επομένη (Πέμπτη 2/12) .

 Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος ή πτυχίου από αναγνωρισμένο ωδείο της ημεδαπής ή από αναγνωρισμένο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή ισότιμου διπλώματος εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα με συμπληρωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως και τους τίτλους σπουδών που διαθέτουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στις 14:00.

 Οποιοδήποτε τυχόν ερώτημα θα πρέπει να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συγκατάθεσης (εδώ), την οποία θα βρουν συνημμένη στην ανακοίνωση, αφού έχουν συμβουλευτεί την Πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ (εδώ). Αιτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τη δήλωση συγκατάθεσης ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω πληροφορίες δε θα μπορούν να γίνουν δεκτές.

 Οι υποψήφιοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα ορχηστρικά αποσπάσματα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ  www.nationalopera.gr από την 1η Νοεμβρίου 2021 κ.εξ.

Όλοι οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στα κοντσέρτα με πιανίστα (συνοδό) δικής τους επιλογής, εκτός εάν είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους η ΕΛΣ θα εξασφαλίσει πιανίστα.

              

Όσοι εκ των υποψηφίων εργάζονται σε άλλη ορχήστρα του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (ΕΡΤ, Δ. Αθηναίων κ.λ.π.) με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου, θα πρέπει να προσκομίσουν  στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πριν την ημερομηνία της ακρόασης, βεβαίωση των συνολικών μηνιαίων αποδοχών τους, από τον φορέα εργασίας τους.

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού η ΕΛΣ ενδέχεται να ζητήσει από τους υποψηφίους να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή/και αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ. Ακριβής ενημέρωση θα αποσταλεί στους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην ακρόαση αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

 

 

 

                                                                                               

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Η Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.) από τις 25 Μαΐου 2018 εφαρμόζει πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων  προς συμμόρφωση με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων ΕΕ/2016/679 (GDPR).

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, σας ενημερώνουμε ότι για τη συμμετοχή στην ακρόαση  της Ε.Λ.Σ. τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για τους αιτούντες είναι τα εξής:

-Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο (Σταθερό ή/και κινητό), Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), Προϋπηρεσία, Σπουδές, Βιογραφικό Σημείωμα

Τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ορθή διεξαγωγή της ακρόασης, την αξιολόγηση των υποψηφίων, καθώς και για την ενημέρωσή τους σχετικά με το αποτέλεσμα. Η επεξεργασία των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων είναι απολύτως απαραίτητη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ακρόασης. Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα δε θα κοινοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να ληφθεί προηγουμένως συγκατάθεση από εσάς για την κοινοποίηση αυτή. Η Εθνική Λυρική Σκηνή λειτουργεί ως Υπεύθυνος για την Επεξεργασία των δεδομένων αυτών. Η επεξεργασία των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων βασίζεται στη λήψη μέτρων κατόπιν αιτήματος του αιτούντα για την αξιολόγησή του για την πιθανή σύναψη σύμβασης μαζί του.

Σας ενημερώνουμε ότι θα διατηρήσουμε τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής σας στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων.

Στη συνέχεια, σε περίπτωση που γίνεται δεκτός/-ή, θα διατηρήσουμε τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής σας στην Ορχήστρα της Ε.Λ.Σ., για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης, η οποία θα συναφθεί μαζί σας, καθώς και μετά τη λήξη της συμμετοχής σας για αρχειακούς σκοπούς.

Σε περίπτωση που δε γίνεται δεκτός/-ή, αλλά καταταχθείτε ως επιλαχών/-ούσα, θα διατηρήσουμε τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα έως και 5 έτη, ώστε να μπορούμε να σας καλέσουμε να συμμετέχετε στην Ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. ανάλογα με τη θέση. Σε περίπτωση που διεξαχθεί άλλη σχετική ακρόαση εντός των 5 ετών, θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας. Εφόσον επιθυμείτε να διαγράψουμε νωρίτερα τα δεδομένα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους επικοινωνίας που αναφέρονται κατωτέρω.

Σε περίπτωση που δεν καταταγείτε ως επιλαχών/-ούσα, θα καταστρέψουμε τα ανωτέρω δεδομένα σας εντός 1 έτους από το πέρας της ακρόασης.

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφο των δεδομένων που Ε.Λ.Σ. διαθέτει για εσάς, να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε, να περιορίσουμε την επεξεργασία τους, να σταματήσουμε την επεξεργασία τους, να μας ζητήσετε να τα διορθώσουμε, αν υπάρχει σε αυτά κάποια ανακρίβεια, καθώς και να μας ζητήσετε να τα μεταφέρουμε σε άλλο φορέα, εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σέβεται τα δικαιώματα που έχετε στα προσωπικά σας δεδομένα και σας διευκολύνει στην άσκησή τους. Μπορείτε να απευθύνετε οποιοδήποτε αίτημα, ερώτημα ή παράπονο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Κωνσταντίνο Κακαβούλη, μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής, υπόψιν του DPO.

Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του. Στην περίπτωση που απαιτηθεί επέκταση της ανωτέρω προθεσμίας για την διερεύνηση ή/και τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά, εξηγώντας σας τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επέκταση της προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αισθάνεστε ότι έχει παραβιαστεί η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr)

 

Δήλωση συγκατάθεσης

Πολιτική βιογραφικών