Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

To εκπαιδευτικό εργαστήριο «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας 28/6 - 2/7

 

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

 «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;»
της Δήμητρας Τρυπάνη 

Ένα δωρεάν μουσικοθεατρικό εργαστήρι με τη συμμετοχή δασκάλων & μαθητών

 Σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2021

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;», το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού).

Το πενθήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρες 10:00-14:00 για τους εκπαιδευτικούς και 12:00-14:00 για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μαζί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, όπως το body percussion και τη ρυθμική ομαδική αφήγηση, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον συναρπαστικό χώρο του μουσικού θεάτρου, αλλά και να τους εισαγάγει σε εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας των ετήσιων σχολικών εκδηλώσεων.

Το εργαστήριο θα βασιστεί σε αφηγηματικό και μουσικό υλικό από τη μουσική παράσταση «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;», το οποίο θα προβάλλεται δωρεάν στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΛΣ GNO TV από τις 25 Ιουνίου 2021. Η παράσταση βασίζεται σε έναν παραδοσιακό μύθο της φυλής των Ινουίτ (Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά). Στον μύθο περιγράφεται το πώς γεννήθηκε στον κόσμο το πρώτο τραγούδι και ο πρώτος χορός.

 

Συντονισμός εργαστηρίου & διασκευές τραγουδιών: Δήμητρα Τρυπάνη

Ομάδα συντονιστών: Δήμητρα Τρυπάνη, Νίκος Ζιάζιαρης, Σοφία Κετεντζιάν

Συνολική διάρκεια εργαστηριακού κύκλου: 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2021 και ώρες 10:00-14:00 (εκπαιδευτικοί) & 12:00-14:00 (μαθητές και εκπαιδευτικοί)

Αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών: 20

Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 40

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως Παρασκευή 25/6 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)