Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ: Όπερα τηλεφώνου

Oι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ παρουσιάζουν μια νέα δράση με τίτλο Όπερα τηλεφώνου, όπου ένας μονωδός και ένας πιανίστας μοιράζονται μαζί με έναν θεατή/ακροατή την ιστορία μιας διαχρονικής όπερας, από το τηλέφωνο.

Στον πρώτο κύκλο της δράσης, η μεσόφωνος της ΕΛΣ Λυδία Αγγελοπούλου αφηγείται και ερμηνεύει από το τηλέφωνο την γεμάτη πάθος ιστορία της Κάρμεν του Μπιζέ. Στο πιάνο την συνοδεύει ο Φρίξος Μόρτζος.

Η Λυδία Αγγελοπούλου μιλάει για τη ζωή και τον ρόλο της Κάρμεν ως μια άλλη τσιγγάνα από την Σεβίλλη, ερμηνεύει αγαπημένες άριες από το έργο και απαντά σε ερωτήσεις, σε ένα οπερατικό τηλεφώνημα όπου ο συνομιλητής γίνεται μέρος μιας ιστορίας που ακροβατεί ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα. Από το…encore δεν λείπει και μια Ελληνίδα τσιγγάνα, η Περουζέ από την αριστοτεχνική όπερα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Κάθε τηλεφώνημα είναι προσωπικό και διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

 

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης: 14, 21/4 & 5, 12/5 (17:00 – 19:00)

Πληροφορίες – Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 213 0885752