Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πιανίστα κορεπετίτορα

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναζητά πιανίστα κορεπετίτορα για τη συνοδεία πρωτίστως της χορωδίας της (σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου).

Τα βασικά καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης θα αφορούν:

  • τη μουσική προετοιμασία της χορωδίας, δηλαδή την εκμάθηση των έργων και την απομνημόνευσή τους κατά φωνές ή από το σύνολο της χορωδίας, με ή χωρίς την παρουσία του μαέστρου της χορωδίας
  • την πιανιστική συνοδεία της χορωδίας στις μουσικές δοκιμές
  • την πιανιστική συνοδεία σε σκηνικές και τυχόν τεχνικές δοκιμές
  • τη συνεργασία με τον μαέστρο της χορωδίας και τους φιλοξενούμενους μαέστρους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά το χορωδιακό σύνολο
  • τη συμμετοχή στην ορχήστρα, εφόσον υπάρχει μέρος για πληκτροφόρο όργανο
  • τη γενικότερη μουσική υποστήριξη της χορωδίας πέρα από την πιανιστική συνοδεία (διεύθυνση μουσικών μερών επί σκηνής, υποβολείο κτλ.)

Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω προσόντα:

  • τίτλοι σπουδών
  • prima vista
  • πιανιστικό παίξιμο
  • προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση
  • γνώσεις ξένων γλωσσών (κατά προτίμηση αγγλικών και ιταλικών, γερμανικών, γαλλικών)
  • γνώση του οπερατικού ρεπερτορίου
  • ηγετικό προφίλ και επικοινωνιακές ικανότητες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους με συμπληρωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως και τους τίτλους σπουδών που διαθέτουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στις 14:00.

Η ΕΛΣ, αφού αξιολογήσει τα βιογραφικά σημειώματα των ενδιαφερομένων, θα καλέσει σε συνέντευξη και ακρόαση μόνο τους υποψηφίους εκείνους που θα προκρίνει. Για την ακρόαση οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν τα έργα Rigoletto και Tosca (ολόκληρα, όχι αποκλειστικά τα χορωδιακά τους μέρη), από τα οποία θα τους ζητηθεί να παίξουν αποσπάσματα. Σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και στην prima vista.

Από την παραπάνω διαδικασία η ΕΛΣ θα καταλήξει σε έναν μικρότερο αριθμό υποψηφίων, οι οποίοι θα κληθούν στον δεύτερο γύρο να διδάξουν σε μικρό χορωδιακό σύνολο ένα μουσικό απόσπασμα που θα τους δοθεί 1-2 μέρες νωρίτερα. Η τελική επιλογή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση αυτών των δύο γύρων.

Για τις συνεντεύξεις και ακροάσεις η ΕΛΣ θα επικοινωνήσει ηλεκτρονικά μόνο με όσους υποψηφίους προκριθούν στην πρώτη και ενδεχομένως στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Για την πρώτη φάση της ακρόασης και συνέντευξης η ΕΛΣ θα ειδοποιήσει μέχρι τις 29 Απριλίου.

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού η ΕΛΣ θα φροντίσει για την ασφαλή διεξαγωγή των ακροάσεων με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις της Πολιτείας.

Οποιοδήποτε τυχόν ερώτημα θα πρέπει να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Κορεπετίτορας χορωδίας». Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συγκατάθεσης, την οποία θα βρουν συνημμένη στην ανακοίνωση, αφού έχουν συμβουλευτεί την Πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ. Αιτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τη δήλωση συγκατάθεσης δε θα μπορούν να γίνουν δεκτές.

Δείτε την Πολιτική Βιογραφικών εδώ

Δείτε την Δήλωση Συγκατάθεσης εδώ