Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΡΙΓΟΛΕΤΤΟΣ

 

Για τις ανάγκες της όπερας Rigoletto του Τζουζέππε Βέρντι που θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 30 Μαΐου, 2, 5 και 8 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση βοηθητικών ρόλων με κινησιολογικές απαιτήσεις. Η ακρόαση απευθύνεται σε performers με χορευτικές ικανότητες.

Συγκεκριμένα αναζητούμε:

Α. Γυναίκες ερμηνευτικής ηλικίας 25-35 ετών με καλή γνώση κλασικού και σύγχρονου χορού, άριστη ικανότητα ρυθμικής μέτρησης και άνεση με τη γυμνή έκθεση του σώματος για την παράσταση (όχι για την ακρόαση), εάν αυτό ζητηθεί.

Β. Άντρες με καλή γνώση κλασικού και σύγχρονου χορού, και ηθοποιούς με εξαιρετικές κινητικές ικανότητες και άριστη ικανότητα ρυθμικής μέτρησης,

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να αποστείλουν στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2021 στις 12:00:

1. Βιογραφικό σημείωμα με συμπληρωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας τους

2. Δύο φωτογραφίες (πορτραίτο και ολόσωμη)

3. Βίντεο με κινητικό υλικό της επιλογής τους διάρκειας το πολύ 2 λεπτών μέσω συνδέσμου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (vimeo, youtube κτλ.)

4. Υπογεγραμμένη τη δήλωση συγκατάθεσης που θα βρουν εδώ

Αιτήσεις που δε θα συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω δε θα γίνονται δεκτές.

Οι επιλεγμένοι/-ες  ερμηνεύτριες και ερμηνευτές θα ειδοποιηθούν με email για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021  και θα οδηγήσει στην οριστική επιλογή.


Οι πρόβες ξεκινούν στις 6 Απριλίου 2021 και οι συμμετέχοντες θα απασχοληθούν με σύμβαση εκ περιτροπής εργασίας. Θα αμειφθούν με το ημερομίσθιο του βοηθητικού ηθοποιού για 25 παρουσίες κατ’ ελάχιστο, ενώ ο τελικός αριθμός των δοκιμών στις οποίες θα λάβουν μέρος – και κατά συνέπεια θα εργαστούν – θα οριστεί μετά το πέρας των ακροάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τυχόν ερωτήματα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..