Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση ακρόασης Χορωδών - 13, 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την κάλυψη θέσεων χορωδών με σύμβαση ορισμένου χρόνου για σοπράνο, άλτο, τενόρους.

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει:

1. Mία άρια από όπερα του W. A. Mozart

2. Μία άρια δικής τους επιλογής

3. Μία άρια σε διαφορετική γλώσσα από τις δύο προηγούμενες (κατά προτίμηση γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά ή αγγλικά)

4. Ένα τραγούδι ή άρια από όπερα ή οπερέτα στα ελληνικά

5. Χορωδιακά έργα που μπορούν να βρουν στο τέλος της ανακοίνωσης ή να παραλάβουν από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση να τραγουδήσει μόνος του τη μελωδική γραμμή της φωνής του και να προσαρμοστεί σε φωνητικό ensemble a cappella).

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

 

ΦΑΣΗ Α΄

1. σολιστικό τραγούδι

2. εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί από τον υποψήφιο να εκτελέσει συγκεκριμένες μουσικές εντολές από τον μαέστρο (χρωματισμοί έντασης, tempo κλπ.) σε γνωστά μουσικά αποσπάσματα είτε από τις προετοιμασμένες άριες είτε από τα χορωδιακά έργα που θα έχει παραλάβει προς μελέτη.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από την Α΄ φάση θα παρακολουθήσουν τρεις μουσικές πρόβες στις οποίες θα διδαχθούν και θα σημειώσουν πληροφορίες για τα χορωδιακά έργα στα οποία θα εξεταστούν στη Β΄ φάση.

 

ΦΑΣΗ Β΄

Οι υποψήφιοι θα κριθούν στις παρακάτω ικανότητες:

1. σολιστικό τραγούδι

2. ταχύτητα εκμάθησης άγνωστου μουσικού κειμένου (είτε με prima vista ανάγνωση είτε με ακουστική μνήμη)

3. χορωδιακό τραγούδι σε φωνητικό ensemble a cappella των έργων που θα έχουν διδαχθεί ομαδικά στις τρεις μουσικές πρόβες που προαναφέρθηκαν.

Η Α΄ φάση της ακρόασης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χορωδίας του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 15:00-20:00.

Όσοι προκριθούν στη Β΄ φάση θα πρέπει να συμμετάσχουν σε τρεις μουσικές δοκιμές στην Αίθουσα Χορωδίας του ΚΠΙΣΝ στις 18, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 18:00-20:00.

Η τελική εξέταση της Β΄ φάσης θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 14:00-17:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την ακριβή ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα / Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διπλώματος μονωδίας από ωδείο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ), στην οποία θα δηλώνουν και τις άριες στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν, και να επισυνάψουν βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία.

Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης. Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 08.00 μέχρι 14.30.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14.00.

 

CV Policy

dilosi_sigatathesis


Ave_Maria-Verdi-SATB.pdf

horodiako1.pdf

In_stiller_Nacht-BRAHMS_mixed.pdf

kanones3fonoi.pdf