Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019

Το Co-OPERAtive στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora

 Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διεκδικούν το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora. Μετά την πρόκριση στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας του κοινού τον Φεβρουάριο του 2019, το Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people προκρίνεται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η πρώτη crowdfunding καμπάνια στην ιστορία της ΕΛΣ με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Το Co-OPERAtive απευθύνεται σε μεικτή ομάδα εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας από 15 έως 17 ετών που ζουν στην Αττική. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με την ARSIS και τη The Home Project. Από την 1 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2019 μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα FEDORA και να επιλέξετε το πακέτο στήριξης που επιθυμείτε και να ενημερωθείτε σχετικά με το ανταποδοτικό πλαίσιο. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.fedora-platform.com/competition/nominees/co-operative-an-intercultural-and-collaborative-opera-hub-for-young-people/45

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα στήριξή σας!

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 15-17 ετών από όλη την Αττική. Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το Co-OPERAtive στόχο έχει να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το πρόγραμμα Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με δύο οργανώσεις-εταίρους, την ΑΡΣΙΣ και το The HOME Project.

Καλλιτεχνική Ομάδα

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αναδεικνύει τρία από τα βασικά πεδία της τέχνης της όπερας: τη μουσική, το θέατρο και τον χορό. Η κατεύθυνση της μουσικής περιλαμβάνει εργαστήρια σύνθεσης ενόργανης μουσικής, φωνητικής και αυτοσχεδιασμού, η κατεύθυνση του θεάτρου εργαστήρια δημιουργικής γραφής, υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ενώ η κατεύθυνση του χορού χωρίζεται σε μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χορογραφίας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική ομάδα, το προσωπικό της ΕΛΣ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους τομείς του φωτισμού, της διαχείρισης σκηνής, της ηχοληψίας κλπ.

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
Μουσική εποπτεία – Αρχιμουσικός: Άντης Σκορδής
Υπεύθυνες Εργαστηρίων Μουσικής: Εύη Νάκου, Άνν-Κριστίν Σωφρονίου
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Θεάτρου: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελένη Μολέσκη
Επιμέλεια κίνησης: Edgen Lame
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Χορού: Edgen Lame, Κατερίνα Γεβετζή
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού
Σκηνοθετική επιμέλεια προωθητικού βίντεο: Αλέξανδρος Μερκούρης

 Fedora Logo

www.fedora-platform.org                                

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:w

Video