Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Κάλεσμα στο εργαστήριο της ΕΛΣ, Οι γάμοι του Φίγκαρο Revisited

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ προσκαλούν έφηβους ηλικίας από 13 έως 18 ετών που παίζουν ένα μουσικό όργανο (έγχορδα, πνευστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο κ.α.) ή είναι σπουδαστές τραγουδιού από επίπεδο Μέσης τάξης και άνω, για να συμμετάσχουν στο νέο εργαστήριο Οι γάμοι του Φίγκαρο Revisited. 


Τα βαριά σκηνικά, τα εντυπωσιακά κοστούμια και τα κόκκινα βελούδα δεν κάνουν πάντα μια όπερα πετυχημένη. Σε κάποιες περιπτώσεις το μόνο που χρειάζεται είναι τραγουδιστές μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, ένας πιανίστας και μια ντουλάπα για σκηνικό. Τόσο απλά. Στην όπερα τσέπης (pocket opera), αυτή τη μικροσκοπική παραγωγή όπερας, η μουσική και οι ερμηνείες έχουν τον πρώτο λόγο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ συρρικνώνουν σε δύο παράλληλα εργαστήρια την κωμική όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ για τη δημιουργία της pocket εκδοχής της με πρωταγωνιστές όλους εσάς! Οι συμμετέχοντες στα δύο συνεργαζόμενα εργαστήρια (μουσικής και εικαστικών / σκηνογραφίας) θα μεταμορφωθούν σε συνθέτες, μουσικούς, τραγουδιστές και σκηνογράφους της δικής τους όπερας και θα γίνουν μια μεγάλη παρέα. Σε αυτή την άκρως διασκεδαστική pocket opera όλοι οι καλοί χωράνε!

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 40 συμμετέχοντες (εικαστική ομάδα 8–12 ετών / μουσική ομάδα 13–18 ετών)


Δηλώσεις συμμετοχής / επικοινωνία:
213 0885755, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερομηνίες / Ώρες υλοποίησης εργαστηρίων:
30, 31 Μαρτίου, 6, 7 & 13, 14 Απριλίου 2019 (11 π.μ. - 2 μ.μ)

Σχεδιασμός / Υλοποίηση:
Εικαστικά: Ορχήστρα των Χρωμάτων
Μουσική: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου (μουσικός) & Άντης Σκορδής (συνθέτης)