Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Κ. Καραμητσάνης, ο Αντιπρόεδρος Θέμελης Γλυνάτσης και τα Μέλη Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και Ελένη Σκάρκου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο και την Υπουργό για θέματα λειτουργίας του Οργανισμού, για τους άξονες του προγραμματισμού και στις δύο σκηνές της ΕΛΣ, για τη στρατηγική ανάπτυξης χορηγιών και δωρεών, για τις εκπαιδευτικές/κοινωνικές δράσεις, και για το υπό έγκριση νέο οργανόγραμμα.

Η Υπουργός ζήτησε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο την περαιτέρω ανάπτυξη των κοινωνικών δράσεων και την τόνωση των καλλιτεχνικών συνεργασιών με το ΥΠΠΟΑ. Η κ. Ζορμπά τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια νέα έρευνα κοινού για την ΕΛΣ και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει από την ΕΡΤ μια στενότερη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.