Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Διοικητικό Συμβούλιο Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Ανακοίνωση

Σε συνέχεια της, από 14/11/2018, ανακοίνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στις 20 Νοεμβρίου 2018 συμπληρώνει δύο συνεχόμενες τριετείς θητείες.

Παράλληλα καλωσορίζει και εύχεται καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίστηκε με τριετή θητεία, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση και της τρίτης μου θητείας στη Διοίκηση της ΕΛΣ –πρώτα ως Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του Οργανισμού–, αποχαιρετώ με βαθιά συγκίνηση την Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία αισθάνομαι ως τη δεύτερή μου οικογένεια. Αισθάνομαι ευτυχής και υπερήφανος γιατί, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, βάλαμε γερές βάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Οργανισμού μας, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια στο Θέατρο Ολύμπια, έως και την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής μας και την επιτυχημένη μας λειτουργία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ολοκληρώνω τη θητεία μου με τις καλύτερες των αναμνήσεων και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνοδοιπόρους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο Γιώργο Γραμματικάκη, Νίκο Κυπουργό, Χρήστο Ζερμπίνο, Γιάννη Σαμπροβαλάκη, τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη, καθώς και τους παλιούς και νέους συνεργάτες, τους καλλιτέχνες και όλο το προσωπικό της ΕΛΣ για την υπέροχη συνεργασία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Λυρικής και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό του Οργανισμού και των ανθρώπων του».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Αθανάσιο Κ. Θεοδωρόπουλο για τη στήριξή του στο έργο του Οργανισμού μας, την αφοσίωσή του και την αγάπη του. Μετά από εννέα χρόνια θητείας, πρώτα στη θέση του Αντιπροέδρου και στη συνέχεια, για δύο θητείες, στη θέση του Πρόεδρου της ΕΛΣ, τον αποχαιρετούμε με αγάπη και συγκίνηση, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενά του βήματα. Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε και στα απερχόμενα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γιώργο Γραμματικάκη, Νίκο Κυπουργό και Χρήστο Ζερμπίνο.

Επιπλέον, θα ήθελα να καλωσορίσω το νέο Διοικητικό μας Συμβούλιο: τον δικηγόρο κ. Βασίλη Καραμητσάνη στη θέση του Προέδρου, τον σκηνοθέτη κ. Θέμελη Γλυνάτση στη θέση του Αντιπροέδρου, καθώς και τα τρία Μέλη, τον αρχιμουσικό κ. Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, την εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Ελένη Σκάρκου, και τον εκπρόσωπο της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής κ. Γιάννη Σαμπροβαλάκη. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους και ευελπιστώ σε μια αγαστή συνεργασία προς όφελος του Οργανισμού».