Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετείχε με τρεις καλλιτεχνικές δράσεις στην "πρεμιέρα" του διευρυμένου ωραρίου μνημείων και αρχαιολογικών χώρων

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετείχε με τρεις μοναδικές καλλιτεχνικές δράσεις, στην "πρεμιέρα" της διεύρυνσης του ωραρίου των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λυρική σχεδίασε τρεις πρωτότυπες δράσεις σε τρία εμβληματικά σημεία της Αθήνας -την Ακρόπολη, το Βυζαντινό και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- θέλοντας να καταδείξει την ιδιαίτερη, όσο και αναγκαία, σημασία της «συνομιλίας» του σύγχρονου πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Paidiki Xorodia els Propulia Akropolis

Στις 17.00, οι φωνές των 30 παιδιών της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα στα Προπύλαια της Ακρόπολης και στους δεκάδες έλληνες και ξένους επισκέπτες του μνημείου. Η Παιδική Χορωδία ερμήνευσε “a cappella” συνθέσεις των Μότσαρτ, Μπρίττεν, Χατζιδάκι κ.ά.

Xoreutes Sxolis Baletou ELS Vuzantino Xristianiko Mouseiou

Στις 18.30, οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασαν μια σύντομη χορευτική παράσταση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών. Στο πιάνο ήταν ο Θοδωρής Ρέγκλης, ενώ υπεύθυνοι για την παράσταση ήταν ο διευθυντής της Σχολής Γιάννης Ντοντσάκης και η καθηγήτρια Κέλλη Ζαμπέλα.

Georgia Hliopoulou Dimitris Paksoglou Sofia Tamvakopoulou Aithniko Arxaiologiko Mouseio

Στις 19.30, οι υπέροχες μελωδίες των Ροσσίνι, Πουτσίνι, Βέρντι, Λέχαρ κ.α. «γέμισαν» την «Αίθουσα του βωμού» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ερμήνευσαν η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ενώ στο πιάνο τους συνόδευσε η Σοφία Ταμβακοπούλου.