Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΕΛΣ

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Εθνική Λυρική Σκηνή που σκοπό είχαν να δώσουν ένα μήνυμα ζεστασιάς και αγάπης στους λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους μας.

Μέλη των καλλιτεχνικών σωμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετείχαν εθελοντικά στις εκδηλώσεις, δίνοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα αγάπης.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΚΛΙΜΑΚΑ χρηματικό ποσό για την αρωγή του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, το οποίο προήλθε από προσφορά των θεατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διοργάνωσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ειδική εκδήλωση για παιδιά που αντιμετωπίζουν έντονα φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Οι μικροί μας φίλοι παρακουλούθησαν μαζί με τους συνοδούς τους την όπερα για παιδιά Χένσελ και Γκρέτελ. Στο τέλος της παράστασης προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά.
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, μέλη της Χορωδίας της Εθνική Λυρικής Σκηνής επισκέφθηκαν το ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων), έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε δίνοντας δώρα στους μικρούς μας φίλους.
Επίσης την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσέφερε μια επιπλέον παράσταση της όπερας για παιδιά Χένσελ και Γκρέτελ, αποκλειστικά για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανεργία. Στο τέλος της παράστασης δόθηκαν δώρα στις άνεργες οικογένειες.
Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010, μέλη της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Αθηνών και πραγματοποίησαν μια συναυλία αποκλειστικά για τους τροφίμους του γηροκομείου. Στο τέλος της συναυλίας προσφέρθηκαν δώρα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Τέλος την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, μέλη του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επισκέφθηκαν το Χαμόγελο του παιδιού, στο σπίτι τους στο Μαρούσι και παρουσίασαν στους μικρούς μας φίλους ένα Χριστουγεννιάτικο χορευτικό παραμύθι που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτούς. Στο τέλος της παράστασης προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά.

Καλή Χρονιά!