Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Θριαμβευτικά ξεκίνησε το Ταξίδι στην αιωνιότητα

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και με ένα θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ταξίδι στην αιωνιότητα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο Ολύμπια.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα χορογράφησε τις αριστουργηματικές σουίτες Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας αρ. 4, 5, 9 του Εϊτόρ Βίλλα – Λόμπος, όπου η παραδοσιακή βραζιλιάνικη μουσική συνδιαλέγεται με το πνεύμα της μουσικής του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Taksidi stin aioniotita c

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε η χορογραφία του Τζανέλλα πάνω στις εμβληματικές συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου που γράφτηκαν για ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου Το Λιβάδι που δακρύζει, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Μια αιωνιότητα και μια μέρα, Η σκόνη του χρόνου, Ταξίδι στα Κύθηρα, Το βλέμμα του Οδυσσέα, Ο μελισσοκόμος και Τοπίο στην ομίχλη.

Οι Χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έδωσαν μια παράσταση αξιώσεων και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Taksidi stin aioniotita yp

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την μπαγκέτα του Μίλτου Λογιάδη, απέδωσε πιστά το πνεύμα της μουσικής του Βίλλα Λόμπος, ενώ σημείωσε εξαιρετική απόδοση στις συνθέσεις της Καραΐνδρου. Την Μπαχιάνα Μπραζιλέιρας αρ. 5 ερμήνευσε υπέροχα η σοπράνο Ευμορφία Μεταξάκη.

Taksidi stin aioniotita

Η Κατερίνα Αγγελοπούλου φιλοτέχνησε τα αφαιρετικά σκηνικά και τα κοστούμια, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα που παρέπεμπε στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Οι υπέροχοι φωτισμοί του Βινίτσιο Κέλι απογείωσαν την κίνηση των χορευτών.

Επόμενες παραστάσεις στις 6, 16, 17 και 20 Μαρτίου 2013.