Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες Αθηναίοι για τη Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

 

Δεν ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα για το κέντρο της Αθήνας. Αποκλεισμένοι δρόμοι, κλειστοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, μια πορεία σε εξέλιξη… Κι όμως! Σε πείσμα των δεδομένων περίπου δύο χιλιάδες Αθηναίοι, αλλά και πολλοί τουρίστες έφθασαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου για την ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Anoixth Prova Madama 1 July 2013

Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, καλωσόρισε το κοινό ακριβώς στις 20:00 και ξεκίνησε με μια μικρή εισαγωγή για την διάσημη όπερα του Πουτσίνι Μαντάμα Μπαττερφλάι, την οποία η ΕΛΣ παρουσιάζει στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 & 31 Ιουλίου.
Οι μουσικοί της Ορχήστρας έπαιξαν γεμάτοι ενθουσιασμό αποσπάσματα από την Μπαττερφλάι, ενώ με τις οδηγίες του μαέστρου παρουσίασαν τα βασικά μουσικά θέματα πάνω στα οποία χτίστηκε το έργο, τις διαφορετικές ενορχηστρωτικές αποδόσεις των ίδιων μουσικών θεμάτων, ανάλογα με τη δραματουργία και τα συναισθήματα ή τις καταστάσεις που καλούνται να αποδώσουν, αλλά και τις καινοτομίες που εισήγαγε ο Πουτσίνι.

Anoixth Prova Madama 2 July 2013

Οι σολίστ Τσέλια Κοστέα (Μπαττερφλάι), Λουτσάνο Γκάντσι (Πίνκερτον), Διονύσης Σούρμπης (Σάρπλες), Ινές Ζήκου (Σουτζούκι) και Τάσος Αποστόλου (Μπόνζο) ερμήνευσαν άριες και ντουέτα από το έργο.
Με απόλυτη ησυχία και προσήλωση το πολυπληθές κοινό έζησε την διαδικασία της πρόβας, συγκινήθηκε από το μεγαλείο της μουσικής του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη και χειροκρότησε θερμά όλους τους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το μαγικό τοπίο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μια ανάσα από το Ηρώδειο, στη σκιά της Ακρόπολης αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την νέα εξωστρεφή δράση της Λυρικής, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.